{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bedre optræk? - Yamaha Jog R
  • #1   18. jul 2019 Lidt lettere ruller evt

  • #2   18. jul 2019 Der ligger nogle virkelig gode guides her inde om hvordan man indstiller sin variomatric til perfektion, det kan dog være en tidskrævende proces.

  • #3   18. jul 2019 Okay mange tak??

    #3 hvilke mm ruller tror du? Har 6,5g i lige nu


  • #4   18. jul 2019 Variator indstilling
    Du skal bruge følgene:
    Et multisæt ruller i den str som passer til dit variomatik kit, med forskellige vægte.
    En RPM måler til at monterer på din Scooter.
    Og lidt tålmodighed, så lover jeg dig at du får et bedre optræk, om din Scooter er tunet eller helt standart.

    Start med at sætte de tungeste ruller i din Scooter.
    Monterer RPM måleren.
    Kør ud til et stykke lige vej, og sørg for at din scooter er varm.
    Der starter du fra stop, og giver fuld gas, Dit optræk her vil være dårligt med de tungeste ruller, men ved et bestemt antal RPM og hastighed kan du mærke et merkant bedre træk, når det træk kommer, så kigger du på din RPM måler, og husker det tal, Vi kan fiktivt sige at tallet er 7500RPM, der træk din Scooter bedst.

    Så kører du hjem igen og sætter den mellemste vægt variomatik ruller i som at du har, og kører så igen ud på samme sted, og sørger for din motor er varm, så starter du igen fra stoppet, og bundgas med det samme.
    Hvis din Scooter tager mere end tallet, de fiktive 7500RPM så skal du have tungere ruller i.
    Hvis din Scooter tager mindre end de 7500RPM, så skal du have lettere ruller i.
    Sådan bliver du ved til du rammer den rigtige vægt hvor din scooter kører med de RPM i hele optrækket hvor den trækker bedst.

    For at få bedst start, så indstiller man så koblingen til at slå til hvor din Scooter rammer dens bedste kræfter, som her i guiden er 7500RPM, hvilket er et helt andet tal for netop din Scooter.
    Der er et hav af forskellige koblinger, nogen indstilles udelukkende med hjælp af strammere fjedre, aldre kan fin indstilles med små vægte osv.


  • #5   18. jul 2019 Ovenstående kræver dog at man har/køber nogle forskellige ruller og et tacometer, men det er ik så dyrt igen (tacomerter kan købes for cirka en 50'er på eBay).

  • #6   18. jul 2019 Wow, mange tak for det detaljerede svar

  • #7   19. jul 2019 Så lidt, dette tacometer er ganske fint til prisen, det er den model jeg selv bruger: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F323787926022

  • #9   19. jul 2019 lad være med at pille i vario når det er en std Jog R, jeg tvivler stærk på at du ved mere end Yamaha's ingeniør. Der er en grund til at en Jog R er gearet så lavt og det er fordi den helt naturligt er begrænset i både gearingen og cylinderen. Hvis du vil have mere optræk, så er det ny cylinder. Der er ikke noget at hente på 3 skyllekanaler som allerede er presset ved 50 kmt.

Kommentér på:
Bedre optræk? - Yamaha Jog R

Annonce