Tre ting, du skal huske, inden du tager på kør-selv-fe...

Tre ting, du skal huske, inden du tager på kør-selv-fe...

20. mar 2018

Kør-selv-ferien er en af de mest foretrukne blandt danskerne. Det er særligt populært at køre til udlandet til steder som Italien, Spanien og Frankrig. Uanset hvilken af disse destinationer man vælger, er det en lang køretur, og det vil man ofte også kunne mærke på bilen – særligt hvis man ikke har sikret sig, at den er i topform, inden man bevæger sig ud på sin ferie. Derfor har vi i denne artikel samlet tre ting, som du skal huske, inden du kører afsted i bilen på ferie.

Gode dæk til køreturen

En af de vigtigste ting, du skal sørge for at tjekke, inden du kører på ferie, er dækkene på bilen. Når man kører meget i bil, er det helt naturligt, at der sker slid på dækkene. Når der sker slid på dækkene, kører bilen også dårligere, og den får et dårligere vejgreb, hvilket i sidste ende kan føre til ulykker. Derfor er det altså utrolig vigtigt, at du sikrer dig, at din bil ikke trænger til at få skiftet dæk, inden I kører afsted. Hvis ikke du selv har forstand på at tjekke dækkene, bør du konsultere en, der har styr på det. Det kan være en ven, men vil du være helt på den sikre side, bør du køre den på dit registrerede værksted.

Hvis du skal have nye dæk på, er det vigtigt, at du sikrer dig, at de nye er den rigtige størrelse og har en hastighedskode, der passer til din bil. Du skal desuden også beslutte dig for, om de nye dæk skal være sommer- eller helårsdæk. Sommerdæk kan du kun køre på om sommeren, da de er bygget til at klare det lidt varmere vejr, hvorimod helårsdæk kan benyttes hele året rundt. Du skal også bemærke, at det i mange tilfælde er bedst både at have et par vinter- og et par sommerdæk, som du kan skifte mellem.

Sørg også for at have reservedæk med på ferien.

Det hele skal være i orden

Test bilen, inden du kører afsted, for at sikre dig, at den ikke fejler noget. Hvis du ikke er en af dem, der går op i biler, og ikke har forstand på, hvordan man tjekker, at alt er funktionelt, bør du ty til en ekspert. Du kan både alliere dig med en ven, der er dygtig til biler, og en mekaniker, der er specialiseret indenfor biler. Hvad du finder den største tryghed i, er helt op til dig. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at få den tjekket fra top til tå. Det er ikke sjovt at stå et eller andet sted i verden, og bilen så er gået i stå.

En forsikring, der dækker

Tjek op på, at den forsikring, du har, dækker alle de skader og ulykker, der potentielt kan ske i løbet af ferien. Der er ikke noget værre, end hvis der skulle ske noget, og du opdager, at I ikke er dækket ordentligt ind. Kan du ikke finde ud af, om I er dækket ind eller ej, så ring ind til din forsikring og hør dem ad.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce