Scooteren er som skabt til sightseeing

Scooteren er som skabt til sightseeing

24. feb 2018

Skal du på sightseeing i Danmark eller udlandet, kan leje af scootere være den perfekte mulighed for at få det maksimale udbytte.

Alle steder hører man, at Danmark er en af de største cykelnationer på verdenskortet. Du skal heller ikke tilbringe mange timer i hovedstaden, før det står klart, at det er en sand jungle af cykler, der bevæger sig rundt. 

Den tohjulede transportform rummer da også mange klare fordele, der er værd at tage med. Muligheden for friluftsliv kombineret med mobilitet og den økonomiske fordel, der knytter sig til ikke at skulle betale andre transportomkostninger end en smule sved på panden. 

Men nok er det godt med lidt motion. Noget andet er, at de fleste mennesker, der tager på ferie, næppe har et forbedret kondital og stærke cykelben på tjeklisten.

Derfor kan scooteren være et glimrende alternativ, hvis du alligevel er solgt på idéen om at turnere en dansk eller europæisk by rundt på to hjul i din næste ferie. 

Frihed på to hjul

Beslutter du dig for at leje en scooter, næste gang du skal på storbyferie, er det den perfekte mulighed for at komme omkring på dine helt egne præmisser. 

Den tohjulede transport vil de fleste steder befri dig for hverken at skulle spekulere i parkering eller den næste metro- eller busafgang. Scooteren kan nemt smides op på fortovet, stilles uden for en café eller på anden led parkeres uden at være til gene for omverdenen. Den er din vej til frihed, når du vil.

Lejer du en scooter i udlandet, slipper du samtidig for selv at tjekke op på materiale og beskaffenhed, som det er nødvendigt, når det er mange kilometer over kort tid, der er i kikkerten. Det sørger udlejeren for. Herunder de samme tjek af eksempelvis olie, dæktryk og diverse bildele, som normalt skal foretages på bilen.

Anden trafik i andre lande

En ting, du skal være opmærksom på, er dog, at trafikken kan være vældig anderledes i udlandet, end den du kender herhjemme. 

I det nordlige Europa er det ikke så galt. Her kan du forvente nogenlunde det samme, som du kender det fra de større danske byer. Ordnede forhold og medtrafikanter, der holder tilbage, er opmærksomme og kører efter bogen. Har du mere sydlige himmelstrøg i tankerne, kan det til gengæld være en god idé at gøre et stykke forarbejde hjemmefra. 

Især i Sydeuropa har de lokale tradition for det, der for de fleste danskere vil karakteriseres som en aggressiv kultur i trafikken. En alle mand for sig selv kultur, hvor du først og fremmest varetager din egen sikkerhed og dine egne interesser.

Allerede inden du tager afsted, skal du derfor være klar over, hvad det er for en trafik, du kører ud i.

Gode råd ved leje af scooter

I mindre sydeuropæiske byer er scooteren til dels et køretøj, der anvendes af hele familien, og desuden vil du ved selvsyn opleve, at de fleste lokale trafikanter kører dem hårdere end gennemsnittet, og det er lig med øget belastning på delene. 

Gør derfor dig selv den tjeneste alligevel at foretage et hurtigt bremsetjek, inden du kommer for godt i gang. Kig samtidig efter, om udlejeren har fulgt de gældende krav til skifte mellem vinter- og sommerdæk – afhængigt af sæsonen.

Når du er så langt, er det ganske let at eksekvere selve lejen. Som regel kræver det kun, at du har medbragt pas, kørekort og kreditkort, hvor der reserveres et beløb som depositum, og så er du ellers klar til at drøne afsted og udforske det ukendte land. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce