Sådan kan du tage det klimavenlige valg

Sådan kan du tage det klimavenlige valg

11. maj

Dette indhold er sponsoreret


Det er klart, at de fleste her på siden, har benzin i blodet. Der er stor fokus på køretøjer af forskellige slags, om det er biler, motorcykler, knallerter eller scootere, går snakken nemt omkring hestekræfter, hvor langt der bliver kørt på literen og hvor god lyden er. Men faktisk er det sådan, at du sagtens kan gå op i lækre maskiner, og stadig spare miljøet. Læs med her og lær hvordan. 

Fremtiden er elektrisk

Igennem det sidste årti, er batteridrevet køretøjer kun kommet mere og mere i fokus. Der bliver snakket om klimavenlige valg og CO2 reducerende transport former. Du kender måske til elbiler, som specielt har været i medierne på det sidste, men kender du også til elscooter og elmotorcykler? Du kan altså sagtens være klimavenlig, og på samme tid være en del af snakken med dine venner. Med et eldrevet køretøj, er det eneste du skal være opmærksom på, de svingende elpriser, som specielt den seneste tid har været ustabile. Men igen, det har benzin og diesel priserne også. 

Vælg fornybar energi

Uanset om du kører på diesel eller el, findes der et alternativ, som er baseret på genoprettelige ressourcer. Specielt ved el, er der kommet mange alternativer til, at brænde kul af. Det kan for eksempel være den energi, der bliver opsamlet igennem vindmøller, vand eller solcelleanlæg. Den energi er mere bæredygtig, da den ikke udtørrer planeten for en ressource, som eksempelvis kul eller olie. Men også inde for bensin og diesel, bliver der arbejdet intenst på, at skabe alternativer. Dette kan eksempelvis være at omdanne afføring, madrester og kadavre til en energi, som kan bruges i stedet for bensin og diesel.

Tag dig godt af dine ting

Man ser tit, at der bliver brændt dæk af og at man kører hasarderet rundt. Et køretøj er et produkt, som er rigtig tungt for miljøet at producere. Du bør derfor tage dig godt af dit køretøj, så det holder længst muligt. Det kan du gøre ved, eksempelvis at stoppe med at brænde dæk af. Ikke nok med at det i samme øjeblik udskiller en masse dårlige gasser, vil du også slide på dine dæk, så du måske får brug for et sæt nye. Disse er lavet af olie, som planeten ikke har uanede mængder af. 

Når du kører hasarderet risikerer du også at køre galt, så du skader dit køretøj, og ikke nok med det, risikerer du selv at komme til skade.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x