Sådan indretter du dit drømmekøkken

Sådan indretter du dit drømmekøkken

30. dec 2018

Meget af vores tid i hjemmet bliver brugt i køkkenet, da vi flere gange om dagen har brug for næring via mad og drikke. Her får vi fyldt vores energidepoter, så vi gang på gang kan starte på en ny dag med fornyet energi. Det er dog ikke længere kun madlavning, som er den eneste prioritet i køkkenet. Køkkenet er også et sted, hvor venner og familie samles om fælles stunder og hyggelige snakke. Derfor er det også vigtigt, at køkkenet udstråler behag, hygge og ser æstetisk pænt ud. Her er nogle tips til de allervigtigste elementer, som et køkken burde have.


Fyld køkkenet med lys

Lyset i køkkenet er alfa og omega. Ingen har lyst til at lave mad i et lille og mørkt rum. Lys er med til at åbne køkkenet op og fylde det med luft og overskud. Hvis dit køkken er lyst, er der større sandsynlighed for, at man har større lyst til at tilbringe tid der. Det vil dermed sige mere tid som bruges på madlavningen, som derfor gør maden bedre. Lys skaber positivitet, hvilket reducerer stressen ved at skulle tilberede nye og spændende retter. Luk gerne det naturlige lys ind ved hjælp af vinduer, så solens lune stråler oplyser hele rummet. Hvis ikke du har mulighed for vinduer i køkkenet, så prøv at male væggene i lyse farver. Dermed åbnes rummet op og virker større og samtidig renligere.


Anvend smukke og stærke materialer

Da vi tilbringer så mange timer i køkkenet, er det også meget vigtigt, at materialer og elementer ikke hurtigt går i stykker. Dette vil kun skabe en masse frustration, hvilket ikke hører til i køkkenet. Derfor bør du sætte dig godt ind i, hvilke materialer der er slidstærke, og især med kontakt med varme og vand. Dette gælder især elementer som bordplade, ovn, køleskab, komfur og køkkenvask. Du kan se mere her, hvis du vil have inspiration til smukke og hårdføre køkkenvaske. For eksempel kan du købe en vask i rustfrit stål, så den er nem at rengøre og holder sig pæn meget længe. En anden god idé er at hive naturen med ind i køkkenet via materialerne. For eksempel kan du have nogle elementer af træ, hvilket vil skabe en naturlig glæde og harmoni i dit køkken.


Gør det nemt og ryddeligt

Dette tip burde næsten sige sig selv, men det er faktisk et af de punkter, som mange desværre ikke helt har styr på. Selvom køkkenet bør være smukt og hyggeligt, så er det først og fremmest et sted, hvor du tilbereder din mad. Derfor er det væsentligt, at rummet altid er rent, pænt og lige til at gå til. Sørg for at bruge tid på indretningen af køkkenskabenes indhold. Hæld produkter op i pæne bøtter, i stedet for at beholde den originale emballage. På den måde ser skabene altid ryddelige ud, og det bliver meget nemmere at finde de ingredienser, som man har brug for. Der bør desuden heller ikke stå for mange unødvendige ting på køkkenbordet. Dette skaber et rodet udtryk, og pladsen vil blive sværere at gøre ren efter madlavningen. Holder du køkkenet fri for rod og skidt, så vil det blive en kæmpe glæde at lave mad.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x