Sådan får du din terrasse klar til sommeren

Sådan får du din terrasse klar til sommeren

25. mar 2019

Sommeren er over os, og hvis terrassen ikke allerede er klar, er det på tide at få den top-tunet til at slikke sol og de lange, lune sommeraftener. Om det er morgenkaffen, som skal nydes i fred og ro på en bænk fra Kabeltromlen, eller det er en drengeaften med bajer og grill, så er terrassen samlingspunkt for de fleste af sommerens ude-aktiviteter i hjemmet. Men hvordan får du lige terrassen klar, så den bliver både smart, funktionel og komfortabel at opholde sig på? Læs og få tips til indretning af terrassen, så du kan blive helt klar til sommeren.


Vælg møbler af høj kvalitet

Sommer og terrasse forbinder du sikkert med sol og tørvejr. Men som du nok ved, er det danske sommervejr ikke altid solrigt eller tørt. Desuden skal terrassemøbler ofte stå ude hele året rundt, medmindre du har mulighed for at opbevare dem indendørs. Regn og vind slider meget på udemøbler, og det er derfor en god idé at vælge dem i en kvalitet, der tåler det danske vejr. Du kan også gå efter materialer, der kræver minimal vedligeholdelse. Møbler af høj og solid kvalitet er desværre også dyrere – pengene er dog givet godt ud på lanfgt sigt.


Indret møblerne, så man let kan komme rundt

En over-fyldt terrasse virker ofte uoverskuelig og rodet, og det samme sker, når møblerne er placeret på gangarealer. Prøv derfor at indrette terrassen, så det er let at komme rundt. Du kan med fordel lave siddepladser med en bænk op ad husets mur – derved udnytter du pladsen optimalt. Langs muren er det også varmere, og det er derfor rart at sidde her på kølige aftener. Hvis du har et en grill på terrassen, er det også vigtigt, at du holder gangpassager fri, så man kan komme til og fra uden besvær.


Husk at indrette efter sol og vind

En af de måder, hvorpå du kan gøre terrassen ekstra komfortabel, er at indrette den i forhold til sol og vind. Solen står op i nordøst og går ned i nordvest, og det kan du indrette dine siddepladser efter. Dertil ændrer solens bane sig forholdsvis meget fra marts til september. Tænk derfor over, hvor aftensolen er, og hvordan du kan placere dine siddepladser dertil. Desuden kan du tænke over, hvor de omkringliggende træers skygger befinder sig  i løbet af aftenen. Afhængigt af din specifikke terrasse, kan det også være nødvendigt at flytte spisepladsen løbende henover sommeren, så den følger solens skiftende bane. Foruden solen er vinden helt essentiel for en lækker oplevelse på terrassen. De fleste har prøvet at få røgen fra grillen i hovedet, når det blæser. Hvis du har grill, kan du derfor med fordel indrette dem, så de kan flyttes rundt på alt afhængigt af sol og vind.


Udnyt bredden og højden på den lille terrasse

På den lille terrasse er det helt centralt, at du får udnyttet al pladsen. Dette gør du ved at tænke i bredde og i højde. For eksempel kan du placere dine møbler op ad væggen, så du får mest mulig plads på gulvet. Dertil kan du bruge vægge til opbevaringsplads og hylder samt andet dekoration såsom planter eller lamper. Ved at flytte disse ting op i luften kan du få plads på jorden til møbler og gangpassager. Til sidst kan det være en stor fordel at tænke i fleksible møbler. Eksempelvis kan der sidde mange flere personer på en bænk sammenlignet med individuelle stole. Små skamler kan også sagtens bruges som kaffeborde.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x