Pas godt på din tohjulede ven

Pas godt på din tohjulede ven

24. jan 2019

Der er mange gode grunde til at få en scooter. For det første er den noget billiger end en bil, og for noget andet kan du køre på den, inden at du fylder de 17 eller 18 år, som er den gældende lov for at kunne køre bil. Når først du er blevet ejer af en scooter, vil du få svært ved at undvære den igen. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på din tohjulede makker. Læs mere om her i det følgende, hvad du kan gøre for at give din scooter og dig selv de bedste vilkår for jeres fremtidige kørsel.



Sørg for at holde den i stand


En scooter bliver ligesom alt andet slidt med tiden. For at undgå at dette får problemer for din scooter og kørsel, bliver du nødt til at vedligeholde og opgradere den løbende. Enten kan du makke i den selv, hvis du har flair og evner inden for dette, eller du kan sende den på værksted, hvor du er sikker på, at der bliver taget professionel hånd om den.

Desværre er det ikke gratis eller billigt at vedligeholde din scooter - heller ikke selvom du står for det hele selv. Der skal nemlig både købes udstyr og reservedele hertil. Har du ikke pengene til at kunne få din scooter til at køre uden problemer lige nu og her, kan det være en mulighed for dig at foretage et smslån. Dette er særligt en fordel, hvis det er sidst på måneden, at din scooter begynder at brokke sig.



Der er kun fordele ved at forsikre


Foruden at vedligeholde din scooter, er det en god ide, at du sørger for at forsikre den og dig selv. Ved at forsikre kan du få erstatning, hvis der sker noget med din scooter eller dig selv. Det gælder for eksempel, hvis din scooter bliver stjålet eller bliver beskadiget. Omvendt dækker en forsikring også, hvis du kommer til at påføre andre eller andres ejendele skade.

Hvis ikke du og din scooter er forsikret, kan det hurtigt gå hen og blive en dyr omgang, hvis der skulle ske noget. Det er derfor kun en fordel for dig at være forsikret - også selvom det koster lidt ekstra i måneden. I sidste ende er dét det hele værd.



Pas ikke kun på din scooter - også på dig selv


Selvom det er sjovt og hyggeligt at køre på og makke i din scooter, er det ikke ufarligt. En scooter er et lille, åbent køretøj, og du er udelukkende beskyttet af en hjelm. Du kan derfor hurtigt slå dig, hvis ikke du tager vare på dig selv.

Måden hvorpå du tager bedst vare på dig selv, er ved at tænke dig om, både når du makker i din scooter og kører rundt på den. Lad være med at forsøge at tune din scooter, så den kan køre hurtigere, sørg for at bruge din hjelm til hver en tid, når du kører, og kør med omtanke og respekt for de andre mennesker, der færdes på og ved vejen.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce