Overvejet at gå fra scooter til motorcykel?

Overvejet at gå fra scooter til motorcykel?

12. dec 2018

Mange af Danmarks unge bliver fanget af den dejlige følelse, der er forbundet med to hjul og en motor. Det er en helt unik frihed som man ikke kan få andre steder. Derfor er der også mange som ikke kan skille sig af med den igen.

Det er ofte samme segment som går fra scooter til motorcykel. De fleste har haft deres scooter siden de var 15, de har nok ikke ladet den stå siden da.

Men at gå fra scooter til motorcykel er nemlig en stor beslutning der skal tænkes igennem.

Er det tid?

Når du endelig er fuldt 18 og stærkt overvejer, at skifte over til den større liga nemlig motorcykel, så er det nogle ting du skal overveje.

Motorcykel er FARLIGT!

Antallet af dødsulykker bl.a. motorcykelkører er fortsat stigende.

Der er nemlig 50 gange større sandsynlighed for, at du kommer ud for en alvorlig ulykke, eller kommer ud for en dødsulykke når du hopper op på en motorcykel, frem for hvis du kører bil.

Her er langt størstedelen af de forulykkede, unge mennesker på motorcykler.

Når sommeren og solen begynder at vise sig, trækker det ofte et lille smil frem på motorcykel ejerne. Det betyder nemlig meget ofte at det er tid til at finde sin tohjulede ven frem.

Allerede på de første 6 måneder af 2018 var antallet af dræbte motorcyklister på over 10, her er solen vel og mærke først lige begyndt at stikke snuden frem.

Langt størstedelen af de fatale ulykker på motorcykel har været i forbindelse med for høj hastighed. Hertil er det vigtigt at huske, at langt største delen af dem der har været ude for fatale ulykker har været unge under 25 år.

Gode råd

Hvis du har besluttet dig for at investere i en motorcykel og du har taget kørekortet, så er der nogle helt basale men livsvigtige ting du skal tage højde for.

Overhold altid hastighedsgrænserne

Det er meget vigtigt, at du som motorcyklist overholder absolut alle hastighedsgrænser.

Flere undersøgelser viser nemlig, at langt størstedelen af ulykkerne med motorcyklisterne, viser de har været forbundet med for høj fart.

Derfor skal man i høj grad tænke over sin fart, når man køre på sin to hjulet, i sær fordi bilisterne også kan have meget svært ved at se motorcyklisterne.

Sikkerhedsudstyret

Sikkerhedsudstyr er livsnødvendigt når det kommer til motorcyklister. Biler har utallige airbags, sikkerhedsseler og et helt karosseri der passer på dem. Du har intet på en motorcykel, ingen sikkerhed betyder kæmpe skadesrisiko.

Når du skal købe sikkerheds udstyr

Det er vigtigt man ikke bliver lokket af sommerens varme til at lade sikkerhedsudstyret ligge derhjemme. Det kan nemlig resultere i fatale ulykker.

Du burde altid som minimum køre med mc jakke og læderbukser.

Hertil burde man altid køre med sikkerhedsveste som lyser op med skrigende gul eller orange. På den måde er du sikker på bilisterne har bedste muligheder for at se dig i mørket.

Køb en sikker motorcykel

Når du skal ud og købe din første motorcykel, så er det vigtigt du ikke blot vælger ud fra udsende og fabrikant.

Du skal nemlig altid gå efter så meget sikkerhed som muligt, når det kommer til din motorcykel. Det kan nemlig hurtigt blive din redning.

Køb MC produceret efter 2017

Alle motorcykler som er blevet produceret efter 2017, skal i Danmark være med indbygget ABS.

ABS-systemet

ABS-systemet som står for Anti-blocking System. Systemet kan være skillevæggen mellem, en sikker bremsning eller et styrt/sammenstød.

Især på fugtigt eller vådt terræn, vil ABS-systemet kunne være din redning.

ABS-systemet sørger nemlig for, at din MC ikke låser bremsen hvis du trykker den i bund, på den måde hjælper den mod udskridning. Hertil forsøger ABS-systemet at rette din motorcykel op, hvis den kan mærke at den er ved at udskride og der er overbalance.

ESP-system

ESP systemet er ved at rydde vej ind til de nyere motorcykler.

Systemet fungerer på den måde, at den kan beregne forskellige parametre på motorcyklen. Systemet kan hjælpe med at undgå udskridninger, modvirke baghjulspin ved acceleration hertil sikre bedst mulige greb på vejene.

Disse systemer kommer dog kun på nyere motorcykler, de er ofte også dyrere end de traditionelle starter motorcykler. Derfor kan man med fordel tage et lån til motorcykel, på den måde ved du at du ikke spare på det vigtigste. Nemlig din egen sikkerhed!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x