Længe leve overspringshandlinger

Længe leve overspringshandlinger

18. nov 2018

Du kender det sikkert godt. Du sidder på din computer. Du skal enten arbejde, eller måske læser du. I hvert fald laver du noget, som nogle siger, at du skal. I sådan nogle situationer kan det være dejligt med et par overspringshandlinger, så der er en lille pause imellem arbejdet. Så kan det jo være, at det bliver lidt nemmere at overskue det arbejde. Hvad gør du, når du laver overspringshandlinger? Her er der nogle ideer til, hvad du kan give dig til, hvis du mangler en pause fra arbejdet eller skolen.


Hvad er en overspringshandling egentlig?

Rent teoretisk, så er en overspringshandling en irrelevant handling, som du foretager dig, i stedet for at gøre det, som du virkelig burde gøre. Altså, så finder du på ting, som du mener, du skal gøre, i stedet for at gøre det, du virkelig burde. Ofte er det vigtige ting som arbejde og skole, som vi altså tager en pause fra gennem en overspringshandling. Det kan for eksempel være, at du beslutter dig for at gøre rent i stedet for at læse; altså, så overtaler du dig selv til, at det er vigtigere at gøre rent end at læse. I følge Politken.dk kan overspringshandlinger ofte være et resultat af, at man er opgivende omkring sin opgave, og derfor giver sig til at gøre noget andet. Altså, så kan det være fordi, du ikke mener, du kan finde ud af din arbejdsopgave, eller måske fordi du er så perfektionistisk, at du giver op. Det kan dog også være på grund af manglende koncentrationsevne, og at du på den måde ikke bare kan sidde stille med én opgave over længere tid, men har brug for at have flere bolde i luften på samme tid.


Lav noget praktisk

Hvis du har brug for en overspringshandling, så kan det være en god idé at få overstået nogle af de sure pligter, som du alligevel skal have gjort på et eller andet tidspunkt. Det kan være ting som at vaske tøj, eller at du måske endelig får sorteret i den der irriterende rodeskuffe, som vi jo alle har i vores køkkener. Det kan også bare være ting som at få gjort hovedrent, eller hvis solen skinner, så at få slået græs. Det er dog vigtigt, at opgaven ikke bliver alt for kompleks eller tidskrævende, for så kan det være rigtigt svært at vende tilbage til det rigtige og mest vigtige arbejde.


Bliv klogere på, hvad der sker rundt i verden

Det kan også være en rigtig god idé at bruge din overspringshandling på at blive opdateret på nyheder. Det kan være at tjekke de forskellige nyhedssites der findes, eller måske også blive opdateret på kendte.dk, om hvad de kendte nu har gang i. Det kan være en god idé, hvis du undgår at tjekke sociale medier, fordi de kan være rigtigt tidskrævende uden egentlig at bidrage med nogen som helst form for substans.


Husk, at det er okay at have overspringshandlinger. Nogle gange har vi simpelthen bare brug for en pause.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x