Køb et trick løbehjul og udfordre de andre på skaterra...

Køb et trick løbehjul og udfordre de andre på skaterra...

9. nov 2020

Er du også i tvivl om hvilket løbehjul du skal have? Skal det være til tricks eller blot til transport? Her kommer lidt info om, hvad et trick løbehjul er, og hvad du skal huske, når du vil købe sådan et.


Hvad er forskellen på et almindeligt løbehjul og et trick løbehjul?


Det ligger nærmest i ordet. Med et trick løbehjul kan du lave tricks på rampen hoppe rundt. Det er meget stærkere end et almindeligt løbehjul, fordi et trick løbehjul har ekstra forstærkninger. Man kan ikke folde et trick løbehjul ud, som man ofte kan med et almindeligt løbehjul, fordi dette ville give løbehjulet et svagt punkt på løbehjulet. En trick løbehjul har derfor en fast højde, og det er ofte noget lavere end et almindeligt.


Et trick løbehjul skal passe til din højde


Selvom du sagtens kan køre på alle størrelser af et trick løbehjul, skal denne højde passe nogenlunde til din egen størrelse, da det hverken er sjovt eller rart at køre på et for lille eller et for stort trick løbehjul. Hvis du får dig et løbehjul, som passer perfekt til din højde, vil du have meget mere kontrol over løbehjulet og kan derfor meget nemmere lave fede tricks og køre uden, at det går helt galt. Som tommelfingerregel skal man måle afstanden fra din navle til jorden. Denne afstand er cirka den højde, som dit trick løbehjul skal have, for at du kan bruge det optimalt. Dog kan det med højden sagtens være en smagssag. Måske vil du have et trick løbehjul som er lige lidt lavere eller måske et par centimeter højere. Det bestemmer du selvfølgelige selv, så længe du føler, at du har kontrol over dit trick løbehjul. Denne guide er kun vejledende.


Hvad med størrelsen på hjulene?


Det er ikke blot højden, som du skal tage højde for, når du er på jagt efter det perfekte trick løbehjul. Det er også vigtigt, at størrelsen på løbehjulets hjul er helt rigtige, hvis du skal have det optimale ud af oplevelsen på skaterrampen. Hvis trick løbehjulet er til børn, skal hjulene på et normalt løbehjul være cirka 90 - 110 mm store. Vælger man derimod et trick løbehjul, skal hjulene være lige lidt større og svinge mellem 110 - 120 mm. Man skal også tage stilling til, hvilket kompressionssystem, dette trick løbehjul skal have. Der findes mange forskellige former for kompressionssystemer, og dit valg af dette har stor indflydelse på løbehjulet. For eksempel er systemerne HIC, SCS og IHC nogle af dem, som er allermest holdbare til et trick løbehjul. Derudover skal du også have et kig på løbehjulet kuglelejer, som sidder i hjulene. Der er altså mange ting at tage stilling til, når man vil investere i et godt løbehjul.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x