Hvem vinder MotoGP 2022?

Hvem vinder MotoGP 2022?

12. sep 2022

Hvert år er der en ny sæson i MotoGP. Det starter omkring marts og løber frem til det sidste løb i Valencia i november. I år er der 20 løb som en del af kalenderen og vi er mere end halvvejs igennem sæsonen. Derfor er det blevet tid til at se på favoritterne til at vinde sæsonen i år. 

Fabio er favorit

 

Franske Fabio Quartararo er favoritten til at vinde MotoGP 2022. Det unge talent er 23 år gammel og har øgenavnet ”El Diablo”, som betyder djævlen. Fabio fik debut i 2019, og vandt MotoGP verdensmesterskabet i 2021.

I år har han vundet flere løb. Blandt andet vandt han det portugisiske grand prix kort inde i sæsonen. Ligeledes vandt han det catalanske grand prix og det tyske grand prix, som var to løb i træk. 

På skrivende fod er Quartararo i toppositionen med flest point. Derfor er han den største favorit med odds på motorsport hos Unibet. Efter 13 løb fører han med 200 point. Den franske motorkører har langt ned til andenpladsen. Spanske Aleix Espargaró er på andenpladsen med 168 point på skrivende fod. Han har forholdsvist kort ned til italienske Francesco Bagnaia på tredjepladsen, som har 156 point på skrivende fod. Sidstnævnte er den næststørste favorit til at vinde MotoGP i år, og det kigger vi på nedenfor.

Kan Francesco Bagnaia slå Quartararo?

 

Italienske Francesco Bagnaia er bookmakernes næststørste favorit til at vinde MotoGP i år. Faktisk har han vundet flere løb end Fabio. Francesco har blandt andet vundet i Holland, Storbritannien og Østrig. Indtil videre er det blevet til sejre i fem ud af 14 løb. 

Francesco Bagnaia er en 25-årig MotoGP-kører, som kører for Ducati. Den italienske motorkører endte på andenpladsen i mesterskabet i 2021. I den forbindelse endte Fabio Quartararo på førstepladsen med 278 point og Francesco på andenpladsen med 252 point. 

Hvad er der sket med Marc Marquez?

 

Hvis du har fulgt MotoGP i de seneste år, funderer du måske over hvad der er sket med Marc Marquez. Den spanske motorkører vandt MotoGP den første gang tilbage i 2010. Året efter endte han på andenpladsen. I perioden mellem 2012 og 2019 vandt hver gang på nær i 2015, hvor han endte på tredjepladsen. 

Siden 2020 har det ikke gået så godt for den spanske motorkører. Han har været ramt af en masse skader. I løbet af de sidste par år er han blevet opereret fire gange for sin brækkede arm. Han regner med at der går lang tid før han vender tilbage på banen, og lige nu har det altså banet vej for nye talenter.

Blandt andet har det ført til at et andet spansk talent er kommet op blandt overskrifterne. Her er der tale om Aleix Espargaro, som vi allerede har været inde på. Den 33-årige motorkører kører for Aprilia Racing og han var først aktiv i perioden 2009 til 2010 og har kørt siden 2012. 

Aleix’ hidtil bedste resultat var sidste år hvor han endte på ottendepladsen. Indtil videre har han vundet et enkelt grand prix, da det blev til en sejr ved sportskonkurrencen i Argentina. Dog har han forholdsvist langt op til Fabio Quartararo og Francesco Bagnaia på førstepladsen og andenpladsen i klassifikationen, og derfor er Aleix ikke den største favorit til at vinde MotoGP i år. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce