Hold kanel-traditionen i live

Hold kanel-traditionen i live

11. jun 2018

I størstedelen af landet er det en normal ting at ’’straffe’’ folk på deres 25-års fødselsdag, hvis de endnu ikke er gift. Det er en tradition, som mange er glade for og har det rigtig sjovt omkring. Derfor er det vigtigt, at den bliver holdt i live, så man kan føre disse specielle traditioner videre. Det kan fejres på mange forskellige måder, hvor man vælger at bruge mindre mængder af kanel, men man har også muligheden for at købe store dynger af kanel, der kan kastes og pustes på fødselaren på de mest underlige og fantasifulde måder. Det er en dag, der altid vil blive husket og holde godt sammen på fællesskabet.


Hvorfor lige kanel til ugifte?

Det er i sig selv en tradition, der måske virker en anelse mystisk. Det er ikke umiddelbart fordi, at det er en normal ting at kaste diverse krydderier efter folk i dagligdagen. Man formoder, at traditionen er startet tilbage i slutningen af 1900-tallet. Det er dog ikke sikkert, hvem der har startet traditionen eller hvornår den præcist er opstået. Hos kanel25år mener man, at traditionen er startet med baggrund i pebertraditionen, hvor man i stedet for kanel får peber på sin 30-års fødselsdag. Der er mange gætterier omkring det, men det er aldrig helt sikkert.


Køb store mængder af kanel

Når det kommer til stykket, hvor man skal give en af sine venner kanel, så skal man til at handle ind til det. Hvis man køber de mindre pakker med kanel, så kan det meget hurtigt blive en dyr fornøjelse. Man bør derfor benytte sig af firmaer, der specialiserer sig i at sælge større mængder af kanel til 25-års fødselsdag. Man kan vælge imellem flere forskellige størrelser af poser med kanel, hvor man nogle steder kan købe helt op til 15 kg kanel. Man kan derfor helt selv afpasse, hvor meget kanel man har tænkt sig at bruge og hvor meget, der er brug for.


Vælg det rette firma

En vigtig del af hele processen er selvfølgelig også, at man skal vælge det helt rette firma at købe det hos. Der er mange forskellige steder, hvor man kan få kanel til anledningen, men det er nødvendigvis ikke lige godt. Da kanel-traditionen hovedsaligt finder sted i Sønderjylland og Nordjylland, så kan det være en fordel at se efter firmaer i de områder. Det er også en klar fordel, hvis man undersøger kvaliteten af deres kanel. Det skal selvfølgelig gerne være ren kanel og ikke være noget, der er blandet op. Så det er vigtigt, at man finder det helt rette firma.


Husk udstyret til kanelen

Når man har planlagt hele arrangementet, inviteret alle vennerne og bestilt kanelen, så er der kun én sidste ting, der skal være styr på. Det er selvfølgelig alt det udstyr, som man skal bruge i den sammenhæng. Det vigtigste er selvfølgelig briller til fødselaren, så det ikke kommer i øjnene. Derudover skal der også være briller og masker til vennerne, der skal kaste med kanelen. Hvis man gerne vil gøre et større nummer ud af det, så kan man få diverse maskiner, der puster kanel ud. Det er bare vigtigt at huske udstyr, så det ikke ender galt midt i festlighederne.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x