Guide til at vælge den forsikring din livsstil påkræve...

Guide til at vælge den forsikring din livsstil påkræve...

30. nov 2022

Peter elsker at mountainbike. Han prøver kun kræfter med de teknisk svære ruter, som gerne må være lidt mudrede eller have udfordrende terræn.

Derimod er Jens ikke fan af ekstremsport, hvilket er hvad mountainbiking er i hans øjne. Han er mere til et slag skak over en dampende varm kop kaffe.

Uanset hvilken type fritidsinteresse du dyrker, så vil der altid være en mindre eller større risiko for, at du kommer til skade. Selv en type som Jens kan være ude for et uheld. Ydermere skal man også være opmærksom på, om ens arbejdsplads har en passende forsikring i forhold til de arbejdsvilkår, man oplever der.

Hvis du minder mere om Peter end om Jens, kan du overveje at tegne en ulykkesforsikring, så du får erstatning, hvis du kommer til skade i fritiden eller på arbejdet. Selvom du mener, at det ikke sker for netop dig, så bør du ikke lulle dig ind i en naiv tro på, at det i hvert fald aldrig bliver dig, som ender i ambulancen.

Derfor vil det være enhver forsikringsrådgivers anbefaling, at du skal sørge for, at du er berettiget til en erstatning, hvis uheldet er ude. For det kan godt være dig, som får varige problemer med smerter i hånden efter en lidt for vild julefrokost, der måske ender på skadestuen med et brækket håndled.

Naturligvis bør man aldrig male fanden på væggen. Du kender selv din livsstil bedst og er dermed den bedste kandidat til at levere ekspertsvaret på, om du skal forsikres og for hvor mange penge.


Hvorfor er det her relevant for både Peter, Jens og dig?

Det er faktisk forholdsvist nemt at forholde sig til, hvorfor denne type forsikring er vigtig. Her følger et eksempel, som illustrerer, hvordan et erstatningskrav kunne se ud i praksis:

Hvis du har en privat ulykkesforsikring, kan du være berettiget til en erstatning i form af en sum penge. Dette er kun relevant, hvis en ulykke forårsager varige mén, altså en kronisk fysisk eller psykisk skade. Vurderer dit forsikringsselskab, at du resten af livet vil have 10 % méngrad, vil du, hvis du har en forsikring på 1 mio. kr., få 100.000 kr. udbetalt i erstatning.

 

Psykiske skader er måske usynlige, men kan være mindst lige så ødelæggende som de fysiske

Du kan notere dig, at du med visse forsikringer faktisk både vil få dækket fysiske og psykiske skader som følge af uheld. Det er altså muligt at få betalt psykologisk krisehjælp, hvis det skulle blive nødvendigt for dig. Akut psykologisk krisehjælp virker for nogle som en fuldstændig uhåndgribelig mulighed, men der er overraskende mange situationer, som kan risikere at sætte dybe spor i din psyke uden en hurtig præventiv indsats. 

Hvis du ofte kører på motorvejen, er det ikke utænkeligt, at du vil komme til at overvære en dødsulykke eller et meget voldsomt trafikuheld, som ryster dig i din grundvold. Hvis et nært familiemedlem er i livsfare eller dør på en voldsom måde, kan det også opleves som et traume. Døden er desværre et fænomen, som er et grundvilkår for mennesker. Derfor bør man også tage sig sine foranstaltninger for at undgå at ende i en alvorlig krise efter et dødsfald eller et familiemedlems alvorlige sygdomsforløb. Du står stærkere, hvis du får professionel hjælp til at håndtere de svære følelser, sådanne oplevelser kan vække.


Prisen varierer fra selskab til selskab

Vær opmærksom på, hvor meget den forsikringspolice, du vælger, koster per år, kvartal eller måned. Det er som regel muligt at vælge en betalingsplan, der passer til ens behov. Spørg gerne din assurandør om vejledning i selskabets regler, så du bedst kan prioritere, hvordan du bruger dine penge. Har du et godt privatbudget, er det som regel forholdsvis let at overskue, hvilke midler du har til rådighed hver måned. Dermed kan du også vælge den assurance, der prismæssigt er det bedste match.

Vælger man at betale regningen op i mindre beløb hver måned, behøver man ikke at bruge en stor procentdel af sin løn på én gang hvert halve år eller kvartal. Derimod sikrer man sig mod en mindre månedlig betaling, der også kan være lettere at finde plads til i budgettet.

Hvad end du ser dig selv som en vild ekstremsportsudøver eller en stilfærdig forsigtigper, så bør du overveje, om du er forsikret mod ulykker og uheld. Det kan give både dig selv, men også din nærmeste familie, mere ro i maven - selv hvis du skulle opleve en hændelse, som måske ville udsætte dig for fysiske eller psykiske mén.


Dette indhold er sponsoreret


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce