Gode råd til køb af scooter

Gode råd til køb af scooter

16. feb 2019

Næsten lige meget hvad du skal købe, investere i eller starte op af nye ting, er det en god ide at sætte sig lidt ind i området først. Skal du have nyt fjernsyn, er det selvfølgelig kutyme, at man gennemsøger markedet for det bedste fjernsyn til prisen. Hvis du starter en virksomhed, skal man have nogle råd til, hvordan det skal gøres. Det kan man få af Blue Energy-grundlæggeren Mads Andreas Olesen, der var på Forbes liste over unge iværksættere, som man kan læse om på Mads Olesens egen blog. Og hvis man skal have en ny scooter, kan man få råd til processen i denne artikel.


Kør en prøvetur og test det hele af

Hvis du skal til at købe ny scooter, er det første og bedste råd til købet at give scooteren en prøvetur, inden du køber - og især hvis scooteren er brugt. Først og fremmest er det altafgørende, at du kan passe scooteren. Det vil sige, du skal kunne nå jorden med fødderne, når du holder stiller, uden du skal ned fra sædet. Derudover er det vigtigt, at styret ikke rammer dine ben, når du drejer scooteren. Disse ting skal testes lige meget om scooteren er ny eller brugt, men når det handler om at teste de mere mekaniske dele af scooteren, er det især vigtigt med brugte køretøjer, hvor delene kan være gået i stykker med årene. Man skal blandt andet test, om både el og kickstarteren virker. Derudover skal du på din prøvetur teste, om den kan holde sig selv kørende i tomgang. Det er også vigtigt, at alle lysene virker, som de skal og ligeledes instrumentbrættet. Til sidst skal man selvfølgelig teste, om bremserne virker.


Spørg sælger om diverse ting

Når du køber en brugt scooter, er det som sagt vigtigt at give den en prøvetur først. I samme anledning er det afgørende at få en snak med personen, der sælger den. Først og fremmest skal man høre til diverse papir, manualer og ikke mindst kvitteringen. Derudover er det vigtigt at spørge, om der er nogle dele på scooteren, som er skiftet ud. Man bør også høre, om scooteren har fået nogle skader, og generelt om alt er, som det skal være. Spørg desuden sælgeren til allersidst, om vedkommende vil udfylde en slutseddel som bevis på købet.


Undgå at blive snydt

Desværre er der, når det gælder salg af brugte ting og sager, personer derude uden nogen form for moral og etik. Derfor bør man være på den sikre side og tjekke op på nogle ting angående scooteren, så man ikke bliver snydt. Først og fremmest skal man tjekke op på om stelnummeret og motornummeret er forsøgt fjernet eller ændret. Derudover bør man tjekke op på scooterens nypris og sikre sig, at sælgeren ikke prøver at tage en urimelig pris. Man kan også vælge at kontakte den lokale politistation og se, om scooteren er meldt stjålet. Til sidst er det en god ide, hvis man ikke selv ved meget om scootere, at tage en kammerat med, der har forstand på det. Så bliver man næppe snydt.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x