Gode råd til før en bilferie

Gode råd til før en bilferie

30. jan 2019

Skal dig og familien på bilferie, hvilke er et glimrende alternativ for flyrejser. Der er noget helt specielt, ved at kører til feriedestination, selv om det oftest er en køretur på omkring 24 timer. De mest populære bilferie destinationer i udlandet er Italien, Spanien og Kroatien, og som sagt så tager det omkring 24 timer, at køre til disse destinationer. En så lang køretur i bil sætter også en lang række krav til bilen, så den køreture bliver problemfri. Der er også krav til størrelsen af bilen, og evt. ekstraudstyr der kan øge pladsen. Selv om køreturen er hyggelig, så kan det i længere periode også være kedeligt, især hvis du har børn med på ferien. I denne artikel vil vi komme med nogle gode råd og tips, der gør køreturen til feriedestination, så god som overhovedet muligt.

 

Få bilen ny synet inden ferien

Et godt råd til når du skal på bilferie, og der er mange kilometer til feriedestination, er at få bilen nysynet. Hvis bilen bliver nysynet så er du sikker på, at bilen opfylder alle krav, der er til sikkerheden for, at bilen kan gå igennem bilsyn. På den måde får du både en nysynet bil og du er også sikker på, at bilens sikkerhed er tip top til din bilferie. 

 

Er der ikke nok plads? 

En bilferie med hele familien sætter store krav til bilens størrelse, så både familien kan sidde fastspændt, og bagagen kan blive placeret forsvarligt. Hvis der ikke er nok plads i bilen så findes der flere muligheder for at øge kapaciteten. F.eks. kan der lejes eller købes en tagboks, der øger kapaciteten gevaldigt. De nye tagbokse er lavet så aerodynamiske som muligt, så brændstofforbruget kun bliver forøget minimalt. Derudover er sikkerheden også i top, så du ikke risikere at tagboksen åbner sig under kørsel. 

 

Sørg for rigeligt med underholdning

Det kan hurtigt blive kedeligt, at køre bil og især hvis der er børn med på bilferien. Så et godt råd er, at få sørget for så meget underholdning som muligt før køreturen. Underholdning kan være små lege, eller en iPad fyldt med spil og film. En iPad er specielt god til bilferie, da der kan være mange timers underholdning på den. 

 

Udnyt pauserne på restepladserne

Normalt holder man pauser hver anden eller tredje time, så man kan få strækket ben og komme på toiletbesøg. Et godt råd til at udnytte pauserne bedst muligt, er at tage f.eks. en bold med hjemmefra, og så kan familien spille lidt fodbold eller noget andet aktivt. Det kan gøre køreturen mere behagelig, da man så får brugt en masse energi i disse pauser, og man nemmere kan slappe af resten af køreturen.  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x