Fordele og ulemper ved at køre knallert og scooter

Fordele og ulemper ved at køre knallert og scooter

6. mar 2018

Måske står du midt i et tidspunkt af dit liv, hvor du har brug for et køretøj, som kan transportere dig til og fra arbejde eller skole. Det er dyrt at få kørekort til bil og endnu dyrere at eje en bil, og en cykel og offentlig transport er måske ikke altid det, man har lyst til at bruge sin tid på, så derfor kan det være en rigtig god idé at få sig en scooter eller en knallert, så man let kan komme frem til sine aftaler samtidig med, at man ikke behøver at bruge en formue på bil eller offentlig transport. Er du interesseret i at få scooter eller knallert kørekort, så du kan få dit eget lille transportmiddel, så læs med herunder, da der er samlet nogle fordele og ulemper ved at eje en knallert eller en scooter.

Fordele

Det er forholdsvist billigt

En knallert/scooter er som sagt langt billigere at eje end en bil, hvilket er en af de store grunde til, at mange vælger at have knallert eller scooter frem for bil. Desuden er forsikringen langt mere overskuelig at betale til en knallert end til andre køretøjer. En knallert/scooter bruger en langt mindre motor end en bil, og kører samtidig med lavere hastigheder, og derfor kan man spare store mængder penge på brændstof.

Det er nemt, sjovt og hurtigt

Det er meget nemmere at manøvrere sig rundt på en scooter eller en knallert end med en bil, fordi den er langt mindre. Det er en cykel selvfølgelig også, men en anden fordel med scooteren og knallerten er, at man kommer hurtigt frem til sin destination, og man sparer en masse tid i transport. Desuden er det langt sjovere og meget mere befriende at køre på knallert/scooter end at køre i bil.

Parkering er lettere end aldrig før

Vi har alle sammen været i en situation, hvor det simpelthen er komplet umuligt at finde en parkeringsplads til sin bil, og man er derfor blevet nødt til at gå et godt stykke vej for at komme frem til sin aftale. Dette problem får man altså aldrig med en knallert eller en scooter, da den kan klemmes ind ethvert sted og ofte lige ved døren.

Vedligeholdelsen er overskuelig og billig

Vedligeholdelsen af knallerter og scootere er minimal i forholdet til biler, og det vigtigste er blot at holde øje med, om bremserne fungerer ordentligt. På dette link kan du købe bremseklodser til dine køretøjer, hvis de trænger til at blive skiftet, for det er nemlig rigtig vigtigt, at der er styr på bremserne, så man kan forhindre grimme ulykker.

Ulemper

Ingen opbevaringsplads

Det er altså ikke med en knallert/scooter, at man skal tage på den store shoppetur eller en tur i supermarkedet for at købe ind til mange dage i forvejen, for der er nemlig ikke meget opbevaringsplads andet end den, man kan have på ryggen i form af en rygsæk.

Restriktioner om hvor de kan bruges

Restriktionerne om, hvor man har lov til at køre på knallert/scooter, er nok en af de største ulemper ved at eje et sådant køretøj. Det kommer an på, hvor du befinder dig, men nogle steder er knallerter og scootere forbudte at bruge på visse gader og andre steder, må man kun køre rigtig langsomt. Læs mere om reglerne for knallerter og scootere her.

Ikke beregnet til lange ture

Knallerter og scootere er det helt perfekte køretøj, hvis man skal komme hurtigt fra A til B. Når afstanden altså ikke er så stor. Knallerter og scootere kører langt fra ligeså hurtigt som biler, så det kan hurtigt blive en rigtig lang tur, og desuden sidder man ikke så godt på en knallert/scooter, hvis man skal langt, så der foretrækker de fleste nok at tage bilen eller offentlig transport.

Når vejret ikke er med én

Der er intet værre end at sætte sig ud på en knallert/scooter og blive fanget i en storm eller kraftigt regnvejr. Der er intet, der hedder at skynde sig at lukke døren og tænde for sædevarmen, når man kører på knallert eller scooter, ligesom der er i bilen. Derfor er det altså ikke altid lige sjovt at køre på disse køretøjer.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x