Fødderne er vigtige at pleje – også når man kører scoo...

Fødderne er vigtige at pleje – også når man kører scoo...

25. nov 2018

En hverdag for mange mennesker er også ensbetydende med, at man skal gå meget. Man er ofte aktiv både på ens arbejde, når man dyrker sport, sammen med familie og venner og på andre tidspunkter. I forbindelse med det oplever mange danskere, at de har ondt i fødderne. Det mærkes måske ikke kun, når man er aktiv, men det kan også mærkes i bilen eller på scooteren, når man har gået en masse. Derfor skal man huske sine fødder. De skal bruges hele ens liv, og derfor skal de også plejes. Selvom man bliver transporteret, kan man ikke undgå at gå meget i løbet af en dag. Uanset hvor meget man går, kan man derfor, hvis man ikke har det rigtige fodtøj, opleve at have ondt i fødderne. Det skal der handles på med det samme.  


Det skal være slut med ondt i fødderne


Vi skal ikke finde os i at have smerter i fødderne. Vi skal være lang tid på arbejdsmarkedet, vi skal gerne kunne holde til at dyrke sport og vi skal også være aktive på mange andre måder. Til alt dette har vi brug for vores fødder. Det skal derfor tages seriøst, hvis man oplever, at man har ondt i fødderne. Fodtøjet kan gøre en kæmpe forskel ved vores fødder. Man kan nemt skubbe smerterne væk og tænke, at det nok er meget normalt, men det er det bare ikke. Og der behøves ikke at gøres meget. Man kan blot begynde at kigge lidt indad. Nemlig ind på sålerne. De kan gøre en kæmpe forskel, hvis man finder noget bedre til ens fod.


Forebyg smerter


Selvom man ikke har smerter, kan det stadig være en god idé at kigge indad. Hvis man forebygger smerter med en sål, kan det være en kæmpe fordel i længden. Et liv uden smerter i fødderne er et godt og behageligt liv. En støttende indlægssål kan gøre en verden til forskel. Hvis man har tendens til at træde skævt, eller hvis man døjer med andre problemer såsom løberknæ, så er det altid smart at anskaffe sig en indlægssål. Der kan være mange årsager til ondt i fødderne, men der er ingen årsag, der er god nok til ikke at gøre noget. Tag derfor hånd om det, inden der sker noget.


Brug det rigtige fodtøj


En indlægssål er altid en god mulighed. Men i det hele taget skal man bare huske på, at dét fodtøj, man har på sine fødder, gør meget. Det føles måske blot som et par normale sko, men når man så tager et skridt, to eller mange kan der være en stor forskel. En overordnet tommelfingerregel er derfor, at man skal have det rigtige fodtøj på. Mange oplever typisk smerter i forfoden, under foden, i hælen eller i akillessenerne. Man ved heldigvis meget om, hvorfor man får ondt i dag, og derfor er der også god vejledning på området. En indlægssål er dog altid en god idé til at gøre de næste mange skridt behagelige.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x