Find den billigste A-kasse – sammenlign de forskellige

Find den billigste A-kasse – sammenlign de forskellige

25. aug 2021

Arbejdsløshed er én af de ting, som mange af os frygter. Tanken om at miste månedslønnen og måske skulle ud at sælge scooteren og andre kærlige ejendele kan vække en del bekymringer i hverdagen. Faktorer som nedskæringer og pandemier kan være svære at forudsige, men du kan gøre en del for at være godt rustet mod de perioder, hvor du muligvis kommer til at stå uden arbejde – i hvert fald rent økonomisk. 


Du bør være medlem af en A-kasse (arbejdsløshedskasse) – ikke at forveksle med en fagforening. Det månedlige kontingent sikrer, at du kan få udbetalt dagpenge – i stedet for kontanthjælp – ved arbejdsløshed, forudsat at du opfylder de gældende regler. Dagpengesatsen ligger noget højere end kontanthjælp, og du får således en økonomisk gevinst ved dit medlemskab.

Foruden A-kassereglerne bør du også have styr på, hvordan du finder den billigste A kasse. Nøgleordet er i begge tilfælde research, men i dette indlæg får du en hurtig introduktion til, hvad du skal være opmærksom på i din søgning.

Hvad kræver det at blive medlem af en A-kasse?


Historien om de danske A-kasser går mere end 100 år tilbage i tiden. I dag er de statsstøttede, og én af deres vigtigste opgaver er at udbetale dagpenge til medlemmerne.

Du skal – uden undtagelse – være medlem for at kunne modtage dagpenge, men det står dig frit for at vælge den ønskede A-kasse. Du skal imidlertid være OBS på, at der både findes tværfaglige og ikke-tværfaglige A-kasser. Du kan derfor sagtens støde på A-kasser, der kun optager medlemmer fra en bestemt faggruppe.

Prismæssigt kan der godt være stor forskel på de enkelte A-kasser, alt efter hvilken service du får tilbudt. Du kan derfor med fordel sammenligne de forskellige udbydere. Du kan eventuelt vælge en samlet løsning med både A-kasse og fagforening. Der kan ligeledes være særlige fordele for dig, der er studerende. Det bedste råd er derfor at vælge A-kasse ud fra det, der passer bedst til din nuværende økonomiske situation.

 
Én ting er at vælge A-kasse – men du skal også opfylde visse krav for at få udbetalt dine dagpenge. Reglerne kan ændre sig fra tid til anden, men som udgangspunkt gælder følgende: 

  • Du skal have været medlem af en A-kasse i min. 1 år (nyuddannede er undtaget)

  • Du skal opfylde de gældende indkomstkrav/timekrav

  • Du skal aktivt søge arbejde i arbejdsløshedsperioden 

  • Du skal være tilmeldt det lokale jobcenter og have uploadet et CV


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x