El-scooter til seniorer

El-scooter til seniorer

16. jun 2019

Dette er sponsoreret indhold

Gør livet nemmere med en el-scooter. El-scootere til seniorer er et oplagt hjælpemiddel, der kan gøre hverdagen langt nemmere, fordi den giver stor bevægelsesfrihed, hvis man som senior eksempelvis går langsomt, har nedsat evne til at gå eller dårlig balance. Med en el-scooter er det nemt at få ordnet de daglige gøremål med alt fra indkøb til tandlægebesøg, og desuden optimerer el-scooteren muligheden for komme ud og nyde den friske luft uden, at man skal tænke på, at man skal kunne gå hele vejen hjem igen.


Overskrift 2

Det kan være dyrt at anskaffe sig en el-scooter, og selvom den kan være med til at øge livskvaliteten med alle de ekstra muligheder, den bringer, skal man have råd til at investere i den. Heldigvis kan der være tilskud at hente hos det offentlige. Hvis kommunen vurderer, at el-scooteren ikke blot er et forbrugsgode, men faktisk et hjælpemiddel vil kommunen i nogle tilfælde yde økonomisk hjælp til indkøb af en el-scooter til seniorer. Det er derfor værd at henvende sig til kommunen, inden man går ud og anskaffer sig en el-scooter i tilfælde af, at der er økonomisk hjælp at hente. Tilskuddene kan dog svinge i størrelse, men udgør ofte 50 % af prisen. Får man et afslag fra kommunen, findes der dog også mange brugte el-scootere, som er i udmærket kvalitet og kan anskaffes noget billigere end en splinterny.


Sikkert køretøj til både fortorv, cykelsti eller kørebane

Man behøver hverken kørekort eller cykelhjelm til en el-scooter, og hvis man ikke kører hurtigere end 6 km/t, må el-scooteren køre på fortovet. Kører man hurtigere end 6 km/t, skal el-scooteren dog ud på cykelstien eller kørebanen. Det er naturligvis vigtigt at vise hensyn til de andre trafikanter på vejene, og man bør derfor altid tilpasse sin hastighed efter forholdene. Desuden skal man undgå at køre skævt over kantsten, da dette kan give ubalance. Det er også en god tommelfingerregel at have lys på sin el-scooter, når man kører, så man altid er synlig for de andre trafikanter og viser, at man bevæger sig rundt i trafikken.

Vedligehold din el-scooter og forlæng levetiden

Når man først har anskaffet sig en el-scooter, er det naturligvis vigtigt at holde den vedlige. Både så den er fuld funktionsdygtig, mens man selv bruger den, men også så man eventuelt kan sælge den videre, når man ikke længere har brug for den og dermed kan tjene lidt at udgifterne tilbage. Ved at vedligeholde el-scooteren løbende, får man altså mest ud af funktionaliteten, men man kan også sørge for at få mest mulig levetid ud af scooteren på denne måde. 

For at vedligeholde en el-scooter bedst muligt er det vigtigt at rengøre den med en fugtig klud engang i mellem. Det er desuden vigtigt aldrig at spule eller bruge løbende vand direkte på el-scooteren ved rengøring. Man bør også kontrollere dæktrykket og oplade el-scooteren efter behov, men mindst en gang om måneden, for at holde gang i batterierne.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x