Dét bør du være opmærksom på ved køb af brugt knallert...

Dét bør du være opmærksom på ved køb af brugt knallert...

6. dec 2018

Overvejer du at købe dig en brugt knallert af én, du ikke kender?

Der er forskellige ting, man bør være særligt opmærksom på i forbindelse med køb af en knallert, der er brugt på forhånd, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i det hele – særligt hvis det er første gang, at du overhovedet køber en knallert.

Heldigvis er der gode råd at hente her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for forskellige faktorer, du bør være opmærksom på, inden du går ud og køber en brugt knallert. Har du tilmed en bil, kan du på autospecialist.dk finde brugbare guides til, hvad man bør være særligt opmærksom på i forbindelse med køb af en bil.


Undersøg, om knallerten er stjålet hos politiet

Først og fremmest bør du naturligvis sikre, at knallerten ikke er stjålet. Det gør du ved at tjekke stellets nummer og motoren hos politiet, og du bør derfor ringe til politiet, inden du køber den.

Det ville da være utroligt ærgerligt at bruge penge på en knallert, som, du senere finder ud af, er stjålet.

Du bør desuden undersøge, om bremserne virker, og her er det naturligvis vigtigt, at du både tjekker for- og bagbremserne. Herudover bør du undersøge, om knallertens skivebremse er tæt, og om den er ridset eller ej.


Tjek dækkenes, sædets og speedometrets stand

Skal du købe en brugt knallert, er det ydermere vigtigt, at du tjekker dækkenes stand, om sædet er ordentligt spændt fast, og om speedometeret virker, som det skal. Er dette ikke tilfældet, er det uden tvivl noget, der vil gå ud over din sikkerhed i trafikken, hvorfor det er meget vigtigt, at du sørger for at tjekke det inden et eventuelt køb.

I den forbindelse kan du også vælge at prøvekøre knallerten for at undersøge, om den slår i hjulene eller ej, og om du nemt kan skifte gear.

Her kan du også med fordel lytte efter, om motoren giver nogle bankelyde fra cylinderen. Er det tilfældet, kunne det betyde, at cylinderen er slidt, hvilket bestemt ikke er en god ting.  


Tag en prøvetur på knallerten og tjek, om koblingen fungerer ordentligt

På prøveturen bør du tilmed være særligt opmærksom på, om den er i stand til at koble ordentligt ud og til i koblingen.

Inden et køb af en brugt knallert er det desuden meget vigtigt, at du tjekker, at samtlige lys på knallerten virker præcis, som de skal, og det gælder både baglys, forlys, frigears lampen, stoplys og blinklysene.

Ydermere kan det være en rigtig god idé at se efter, om knallerten har tilstrækkelig med olie i gearkassen. Er det ikke tilfældet, er det højst sandsynligt et tegn på, at sælger ikke har renoveret den fornyeligt, og du bør derfor ikke købe den.

Endelig bør du tjekke, om den er i stand til at køre efter blot fire eller fem slag på kickstarteren, da det som regel betyder, at den er i fin stand.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x