Derfor skal du være medlem af en a-kasse

Derfor skal du være medlem af en a-kasse

5. mar 2018

Der er mange gode grunde til, hvorfor man skal være medlem af en a-kasse. Mange tror, at en a-kasse kun er til dem, som er blevet arbejdsløse, men den kan faktisk meget mere end det. En a-kasse er dit sikkerhedsnet, hvis det skulle ske, at du blev fyret eller på en anden måde ender uden for arbejdsmarkedet.


Dagpenge frem for kontanthjælp

Når du er medlem af en a-kasse, har du mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du bliver ledig. Man skal have et års anciennitet i a-kassen for at kunne få udbetalt dagpenge, hvilket vil sige, at man skal have været medlem i et år, før man kan få dagpenge. Men det er penge, som er godt givet ud. Hvis ikke du er medlem af en a-kasse, kan du risikere at skulle på kontanthjælp. Satsen for kontanthjælp er noget lavere, end den er for dagpenge. Derfor er det smart at være medlem af en a-kasse.


A-kassen er desuden også ansvarlig for udbetaling af feriedagpenge, sygedagpenge og efterløn. Hvis du har brug for nogle af disse ting, er det også nødvendigt, at være medlem af en a-kasse.


Karrierevejledning og personlig rådgivning

Hos de fleste a-kasser har du altid mulighed for at modtage gratis råd og vejledning i forbindelse med din jobsøgning. Når man skal modtage dagpenge, skal man nemlig være aktivt jobsøgende, og i den forbindelse er det super smart, at man kan få vejledning til ansøgninger og gode råd til at gøre sit CV bedre. Mange a-kasser tilbyder desuden workshops og foredrag til deres medlemmer, så de kan forbedre og udvide deres kompetencer.


Mange a-kasser er kun åbne for folk, der arbejder i bestemte jobs eller bestemte brancher. Her er det en fordel for medlemmerne, fordi de ansatte i a-kassen derfor har speciale i at rådgive folk indenfor netop disse brancher, og dermed kan give dem en helt personlig og meget kompetent rådgivning.


Medlemsfordele og rabatordninger

Mange a-kasser indgår i flere samarbejder med forskellige virksomheder, så deres medlemmer kan gøre brug af en god rabatordning. Nogle a-kasser tilbyder fordelagtige priser på medlemskab af for eksempel fagforeninger eller fitnesscentre. Andre tilbyder rabat på abonnementer, ferier, oplevelser eller besøg i forskellige forlystelsesparker.


A-kasser for alle

Der findes a-kasser for alle. Faktisk er nogle a-kasser så specialiserede, at de kun henvender sig til bestemte folk, som har nogle bestemte jobs eller arbejder i bestemte brancher. For eksempel optager Lærernes a-kasse kun personer, der arbejder som undervisere. Ledernes a-kasse har medlemmer, som arbejder i højere leder- eller supervisor stillinger. Nogle a-kasser har specielle aftaler for studerende, og er gode til at hjælpe dem, som endnu ikke er færdiguddannet. Der findes helt sikkert også en a-kasse, der passer til dig. Hvis du leder efter den a-kasse, der passer bedst til dig og din situation, kan du med fordel gøre brug af TjekAkasse.dk - oversigt over a-kasser. De har samlet alle Danmarks bedste og billigste a-kasser og sammenligner dem for dig. Her kan du nemt og hurtigt finde den a-kasse, der passer bedst til dig.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce