Danmarks største bilfestival i Silkeborg

Danmarks største bilfestival i Silkeborg

8. dec 2019
Himmel og hav har de seneste uger stået i et, og hvis du også synes, at der går lysår mellem, at solstrålerne titter igennem de dunkle skyer, så er vi bestemt i samme båd. Gå dog ikke ned med flaget endnu for der er lys for enden af tunnelen, i aller bogstaveligste forstand. Alt imens vi sjasker fra den ene regnpytte til den næste, bliver der arbejdet bag kulisserne i Silkeborg, når der i år skal fejres Silkeborg Automobilfestival, Automania den 28-30 august.

Automania i Bilernes by
 
Silkeborg går også ved navnet Bilernes By. Derfor passer det som hånd i hose, at byen med bil som alias, lægger værtsskab til Automania 2020. Silkeborg Automobilfestival, også kendt som Automania, er Danmarks største bilfestival for klassiske biler. Øgenavnet er ikke kommet ud af det blå. Silkeborg er berygtet for sin store koncentration af bilforhandlere som blandt andet huser Europas største bilhus, landets største museum for biler og det famøse FDM Jyllandsringen. Automobilfestivalen er forholdsvis ung og daterer kun tilbage til 2006. Med sine snart 14 år på bagen har festivalen etableret sig som en fast bestanddel i den østjyske by sidste weekend i august. Godt nok er det Danmarks største bilfestival, men det er ikke ens betydning med, at festlighederne kun er for det danske publikum, for der vises også stor interesse fra udenlandske bilentusiaster. Det kan bestemt også ses på det stigende deltagertal, som år for år er stødt stigende. Find ud af mere på bilevents.dk.
 
Derfor er det noget for dig
Lyder mærke -, amerikaner -og bare almindelige brugsbiler, som datere en menneskealder tilbage til 50’erne og 60’erne, som en god weekend i bilens tegn som noget for dig? Så kan du med ro i sindet drible til Silkeborg sidst i august og begive dig ind i en automobil tidslomme. Festivalen er hovedsageligt lokaliseret på Vestergade ved Lunden og Søvej samt de omkringliggende parkeringspladser. Her vil der være noget for hver en smag. Udover biltræf vil der være marked med tilhørende boder med udstyr, tøj og reservedele, udstillinger og modelbiler.
 
Programmet for Automania
Festivalen kickstarter fredag med et klassisk biltræf, hvor du får muligheden for at komme langt tættere på selve bilen end på bilens pris, da du kan nyde de firhjulede helt tæt på. Østergade ligger efterfølgende ramme for et stykke musik, og hvis det ikke skulle være nok, kan der opstøves en musical i Jysk Musikcenter, hvis bilosen har trængt sig på. The commander in chief, også kendt som Steen Vindum, der er Silkeborgs borgmester, vil officielt åbne legene med sin ankomst. Om lørdagen bliver der bestemt ikke skruet ned for blusset, da dagen byder på mere udstilling og træf med segmenter såsom ”Classic Street” og hippiefest. Hvis du fik smag for musikken, bliver du ikke snydt om lørdagen, da der igen bliver budt op til dans. Derudover må du ikke gå glip af Dansand Classic Sprint, som inviterer til Danmarks smukkeste racerløb omkring Silkeborgsøerne, hvilket du bestemt ikke behøves at krave dybt i lommerne for at beskue eller deltage i, da det er ganske gratis. Til gengæld må du meget gerne finde muldvarpen frem, når SportsCarEvent kører omgange til fordel for BørnecancerFoden. Søndag er afrundingsdag, og en blid morgenstart med morgenkaffe og rundstykker er uomtvisteligt kærkommen ovenpå de forrige dages festligheder. Biltræf går festivalen ikke ned på, og derfor skal du ikke snydes bare fordi, du skal på arbejde om mandagen.  Denne gang er der udstilling af specielle veterankøretøjer for de deltagende klubber.
 
Mere end bare tilskuer
Du har en enestående mulighed for selv at deltage med din helt egen veteranbil, såfremt du ejer en. Silkeborg Veteranklub, SVK, tager i mod medlemskaber, hvor du nærmest kan beholde muffen i baglommen. Klubben kræver ikke mere end et årligt kontingent på 150 kr., hvortil der følger klublogo og årsmærke. Det eneste du ellers skal gøre er at oplyse mærket på din bil og personoplysninger, og så ses vi til træf.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x