3 gode råd til dig som sidder med eksamen

3 gode råd til dig som sidder med eksamen

30. apr
Dette er sponsoreret indhold

Det er eksamenstid og de skriftlige eksamener er lige om hjørnet. Det er tit en omfattende proces, der har en tendens til at trække tænder. At gå til eksamen kræver energi, forberedelse og et godt overblik. Det er ikke altid koncentrationen lige er der. Vi kender vist alle til overspringshandlingerne der sniger sig ind på os når koncentrationen forsvinder. Men overspringshandlinger er ikke altid en dårlig ting. Læs med her og bliv inspireret til hvordan du får det bedste ud af din eksamensperiode, og nå helskindet gennem skriveprocessen. 


Faste arbejdstider
En god ide, inden du starter på dit eksamensprojekt, er at skemalægge din uge så du arbejder indenfor et bestemt tidsrum. Eksempelvis kan det hedde at du arbejder fra 9-13 og derefter holder fri. Det er vigtigt at give sig selv fri, så du ikke belaster dig selv unødvendigt. Det er vigtigt at holde fri og gøre ting du kan lide, så du har overskud og er motiveret til at skrive din eksamen. 

Det kan være du elsker at se fodbold og at oddse - så husk endelig dagens spil, hvor du kan holde dig opdateret på hvilke spil, du kan oddse på den pågældende dag. På siden har du tilmed mulighed for at bette på andre kampe, uanset hvilke fodboldhold du holder med. 


Frisk luft
En ting der altid er god under eksamen er frisk luft. Sidder du derhjemme og skriver din eksamen, kan det være en god ide at få luftet godt ud på værelset eller kontoret. Ingen arbejder godt i et indelukket lokale - åben et vindue og få lidt frisk luft til hovedet. En god idé er også at få luftet hovedet fuldstændig igennem. Gå eller løb en tur, få luftet tankerne og tag en pause fra det hårde arbejde. Det kan tit hjælpe med lidt luftforandring og hvis du er stødt på den såkaldte skriveblokade, så kan dét at komme lidt væk fra din opgave, gøre underværker.


Måltider
Uden mad og drikke duer helten ikke. Det kan være nemt at glemme de helt basale behov, når man er presset. Derfor kan dagens måltider godt blive lidt glemt eller udskudt. Dog hjælper det slet ikke på motivationen og det er vigtigt at huske alle måltider og få lavet noget lækkert. Vi har brug for benzin og morgenmad, frokost og aftensmad er vigtige elementer for at din eksamensperiode bliver så god som mulig. 

Dog kan man godt være presset på tid - så forkæl dig selv lidt og køb lidt take-away. Det er nemt og hurtigt og der findes mange lækre muligheder. Vi præsterer bedst når vi er godt tilpas, om så det gælder at være mæt efter et lækkert måltid mad eller at være klar i hovedet efter en god løbetur. Vær opmærksom på din krop og du vil nå bedst i mål med din eksamen.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x