{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
101 visninger | Oprettet:

scooter som mc {{forumTopicSubject}}

https://www.netavisen.nu/teenager-koerte-sindssygt-paa-motorcykel-betinget-faengsel-og-koerekortet-udsat/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1xWeOaz0rk26upqeKXM1CPBrjpwqvwSCL7xjaTfKCX8eF-30AKB5yCPHg#Echobox=1707577832

En ung mand stak i april 2023 af fra en patrulje, på det der lignede en knallert – men som efterfølgende viste sig at være så tunet i motorkraft at der var tale om en lille motorcykel. Det har nu fået alvorlige konsekvenser for den nu 17-årige mand og hans fremtid.

Forleden blev den unge mand idømt 40 dages betinget fængsel og udsat retten til at tage kørekort til bil. Han havde ikke tidligere været i kontakt med politiet, og var frem til dommen fuldstændig ustraffet.

Hele sagen startede en tidlig morgen i april på Tølløsevej i Tølløse ved Holbæk, hvor en patrulje spottede en hurtig ”knallert” med tildækket nummerplade, det fik patruljen til at interessere sig for knallerten som de forsøgte at stoppe med blink og horn.

Samme øjeblik føreren af knallerten så politiet, vred han gashåndtaget i bund og accelerede til omkring 100 km/t i forsøget på at køre fra patruljen.

Dette var dog kun begyndelsen på en hidsig eftersættelse.

Knallertkøreren kørte vanvittigt
Med blå blink og sirenen tændt kørte patruljen flere gange op på siden af knallerten, men det fik ikke den unge mand til at standse. Han slingrede rundt på vejen, så politibilen ikke kunne passere, hvilket gentog sig flere gange.

En gang drejede han voldsomt ud foran politibilen så den måtte køre venstre om et helleanlæg og bremse kraftigt op for ikke at køre sammen med modkørende bilister.

Det var en længere eftersættelse af den unge mand som præsterede at lave flere alvorlige færdselslovsovertrædelser undervejs. Flere patruljer blev sat ind for at standse den farlige kørsel, men det lykkedes alligevel for den unge mand at slippe væk fra patruljerne, som mistede ham på Kirkebakkevej, nord for Sorø.

Afsløret af firmalogo på ryggen
Det var lykkedes for en betjent på passagersædet i patruljevognen at filme noget af eftersættelsen. Bagefter kiggede betjentene videoen igennem og spottede et klart firmanavn på ryggen af den flygtende knallertkører.

Betjentene kørte straks forbi virksomheden på Midtsjælland, hvor de fandt både knallert og den 17-årige ejermand, som nægtede at have kørt på knallerten.

Han blev sigtet i sagen, og hans forældre og kommunen underrettet.

Knallerten blev taget med ind til nærmere undersøgelse, hvor det viste sig, at den havde så meget motorkraft, at den kunne betegnes som en motorcykel.

Dømt for vanvidskørsel
Forleden erkendte den 17-årige mand i Retten at det var ham, der havde kørt på den kraftige knallert/motorcykel.

Han blev dømt for bla. at udsætte politifolkene og de øvrige trafikanter for fare, og for at køre på motorcykel uden kørekort, ligesom han også blev dømt for en række overtrædelser af færdselsloven under sin kørsel på det ulovlige køretøj.

Dommen lød på 40 dages betinget fængsel, en bøde på 12.000 kroner, og han fik udsat retten til at tage kørekort 6 måneder, fra han fylder 18 år. Den ulovlige motorcykel blev desuden konfiskeret.

Sagen skal nu forelægges Ungdomskriminalitetsnævnet, der beslutter om den unge mand skal underlægges vilkår, som del af sin betingede dom.

Hvad er vanvidskørsel?
Loven er klokkeklar om hvad der forstås som vanvidskørsel. Ifølge færdsels- og straffeloven betegnes følgende som vanvidskørsel:

– En overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Fx hvis du kører 130 km/t et sted hvor du må køre 60 km/t.
– Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over.
– Spirituskørsel med en promille på 2,00 og over.

Udover ovenstående punkter, så bliver disse handlinger også set som vanvidskørsel:
– Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer fx ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.
– Bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Fx ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt, eller cyklister på en cykelsti.


Kommentarer på:  scooter som mc
 • #1   11. feb Jeg ved ikke hvad det her betyder. Er det en af de domme i byretten der ikke holder i landsretten. Eller er det næste skridt i den bølge af absurde tiltag vi har set i danmark med konfiskationer af biler fra ejere selv om de ikke har gjort noget galt, brugen fotovogne som pengemaskiner til at indbringe over 1000 millioner kroner i afgifter om året nu, og straffe folk der kører tunet knallert for at køre hjemmelavet motorcykel istedet, når det lige passer dem og de vil statuere et eksempel.

  Som vi ved slipper man billigere nogen gange med en løftet pegefinger hvis man er flink... selvom man virkelig har jogget i spinaten og kørt på sin 125cc pitbike til og fra arbejde i hovedstadsomrdet......

  Andre gange har bjarn benspænd lige fået leveret skilsmissepapirer og så skal der bare skrives for alt hvad man kan blive skrevet for og så lidt til.

  Hidtil har det med at vurdere en knallert for være så moidificeret at den må betragtes som havende skiftet identit, været en and.
  Sidste/forrige år var der en der blev prøvet i retten for det men søgte en del hjælp på facbook og havde en god advokat der fik fremskaffet et internt notat fra politiet/anklagemyndigheden, om at det "kun" kunne komme på tale hvis vedkommende selv havde monteret tunet... Kan ikke huske den præcise ordlyd.
  Argumentet i sigtelsen fra anklagemyndigheden var vist at en knallert er definert i færdselsloven som havende ikke mere end 50cc, og eftersom det var en rieju mrt med 88 slagvolumen (og omkr 25hk..) så var det en mc.

  Han klarede vist "frisag".. ihvertfald ift om det var en mc.
  Men det er åbenbart seneste nyt i tendensen for europas mest motorsport fjendske land. Nu risikerer man i stigende at blive prøvet for kørsel på mc når man kører tunet knallert.
  Tak for info smiley smiley


 • #2   11. feb Hvad lærte vi af det? Lad være med at køre rundt med firmatøj på

Kommentér på:
scooter som mc

Annonce