{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Optræksproblem

119 visninger | Oprettet: 28. apr

Optræksproblem

VIDEO TIL FORUMEMNE

Videoen i toppen er org vario med 4 grams ruller og std trykfjeder og videoen i bunden er multivar med den gule tryk med 7 grams ruller.
Man kan se at optrækket bliver bedre med multivar i starten, men den falder så markant i optræk bagefter. Man kan mærke det allerede ved ca 40-50

vlad S
Online
Mand | 17 år | Oprettet: 23. jun 2019


Kommentér på:
Optræksproblem
 •   30. apr har prøvet en stalker før. de kører godt intet at nægte der. der er bare fordi jeg er ved at blive 18 og købe bil. så der er ikke det store grund til at skifte scooter. min hot var også en gave fra min far. jeg behøver ikke det store tun eller hastighed på den. bare den kører de 80 kmt så jeg kan følge med trafikken

 •   29. apr Har du egentlig nogensinde prøvekørt en sportstunet piaggio gilera yamaha?
  F.eks. sådan en her https://www.guloggratis.dk/transport/scooter/piaggio/annonce/54837174-piaggio-zip-2001
  Den må næsten være billigere end din pgo. Har personlig haft over 30 2hjulede motorkøretøjer og er endt med at have ren piaggio yamaha aprilia og honda holdende. Simpelthen fordi det er billigst i længden, kører bedre, holder længere, kører hurtigere, længere på literen, man sidder bedre på dem og man kan læne sig op ad alle europas bedste hjerner mht opsætning service og fejlsøgninger.
  Men har du nogensinde prøvet en piaggio med 70 sport og gg?
  De kører jo 90-100 på speedo bare sådan. Og kører som en varm kniv i smør mht vario super nemt. Tænker måske løsningen fremadrettet, også på de endnu ikke opståede behov, er at få prøvet et andet fabrikat. Måske.
  Men har du nogensinde prøvet tunet itali kvali eller japansk jernhest?


 •   29. apr raketvidenskab smiley

 •   29. apr Remmen bliver skiftet her på mandag. Jeg tror at mit problem er at den gamle vario også havde en "hak" i rulle banerne ligesom på remskiven. Og når den er væk, føltes den mærkligt når den rammer bøjningen. Så skal vel også bestille remskive for at få ren optræk. Har lige prøvet med 6,5 grams ruller og det blev ikke bedre. Den mistede lidt på toppen. Men de er for tunge. Den gearer for hurtig oppe og tager ikke nok omdrejninger. Tror 5,5 grams ville passe perfekt. Det skal dog lige testes

 •   29. apr Har haft svært ved at få et overblik med mina multivar på hot. Folk har som regel en rem i der ikke passer og de kører max 80-90 selv med midrace setup.
  De går nemt på baghjul fra start, især med for lang rem i, men også fordi hot kan hives baghjul som lovlig smiley
  Folk der siger "den er bar pis go" går sjældent i dybden med hvordan deres hot trækker fra 60-80 eller skriver om deres fart angivelse er gps eller speedo, og hvad % fejlvisning deres speedo har.
  På mina og hiper motorer synes jeg der er et klart billede af at multivar fungerer lidt bedre end std, og kommer med vægt og fjeder som passer til sport tun på den scooter det er designet til.
  På pgo, der har jeg ikke et tydeligt indtryk. Jeg har ikke set dem "køre som de skal" ret mange gange overhoved faktisk.

  Men så igen det ku også godt lyde som om du har fået overskredet et serviceinterval så der er noget der driller og det bare er det. Har du prøvet at sætte den originale vario tilbage i og se om den stadig kører som den gjorde før?
  Ellers tænker jeg måske din rem er nået et kritisk punkt hvor den begynder at glide lidt over 60. Havde noget lignende på min yamaha cygnus engang


 •   29. apr Ved ikke på hot.
  Normalt fungerer de super de multivar. På de maskiner de er tiltænkt ihvertfald.


 •   29. apr Passer sgu nok. Men skulle multivar ikke være noget af det bedste? Alle siger at det gover det og det, men det gørcden ikke helt

 •   29. apr L det passer nu ikke at remmen i en lang mina, er længere end i kort smiley

  Vlad, jeg tror dit problem skyldes rulle banernes udformning.


 •   29. apr har kigget meget rundt på nettet omkring cvt tuning og har sgu lært noget haha. havde altid tænkt at tungere ruller=gearer langsommer oppe og lettere ruller=gearer hurtiger oppe. det er jo helt omvendt. jeg skal nok ned i rulle vægt fra de 7,8 gram jeg har nu.

 •   28. apr den anden video var test af mhr variator ikke-overrange. Den jeg så nu har sendt link til er test med OR so kun gav ham problemer.

  Jo altså med CVT. Når motoren trækker i remmen, så er det den øvre halvdel af remmen som bliver trukket stram. Den trækker i reskiverne bagi. Det trækker remskiverne mod uret, set fra maskinens venstre side. Bagerste remskives yderste halvdel kan rotere og derved poppe ud og gå i dybere gear fordi remmen kan falde ned.

  Hvis du kigger på hvad vej remskiven skal rotere for at gå op i gear, så er det med uret.
  Dvs når motoren trækker hårdt, så bliver bagerste remskive trukket samme retning som hjulet roterer, og det klemmer remskiverne sammen (lavt gear)

  Når du slipper gassen så driver din fart baghjulet rundt, og remskiverne.
  Derved trækker din bagerste remskive motoren og holder den oppe i omdrejninger.
  Du har lukket gashåndtaget så motoren sku egentlig ned i tomgang. Forestil dig du simpelthen drejer nøglen.
  motoren vil prøve at stoppe.
  Men baghjulet vil fortsat prøve at rotere pga din fart.

  Det trækker i remmen nedre halvdel, fra remskiven hen i varioen og slynger motoren op i omdrejninger.
  hvis du trækker den vej i bagerste remskive som kileremmen er stram når den er stram nederst fordi du motorbremser, så spredes bagerste remskiver og den går i højt gear...

  Det giver mest mening hvis man sidder med en cvt foran sig og peger og kigger og sætter ord på hvad der foregår smiley
  Det er ikke logik for burhøns


 •   28. apr Nu hvor den presser sig selv op i gear for hurtigt, skulle man så ikke oppe i rullevægten så den gearer langsommer oppe? Eller skulle jeg måske komme den originale tryk i? Syntes bare den kører pisse mærkligt lige nu

  Og fandt du ud af nogle ting mht cvt systemet? Er i gang med at selv skrive en guide over det, men så kommer der sådan nogle mærklige ting i spil. Så hvis du havde noget input, ville jeg meget gerne høre på det.


 •   28. apr Den presser sig nok i for høj variogear for tidligt... eller det ekstra top variering den har at give af gør at den kommer for langt ud for tidligt.

  Minarelli bruger også mere af varioen så vidt jeg ved, end pgo gør. Remmen er også længere i lang mina som der er i jog.

  Jeg har siddet og nørdet CVT engang, og det gik op for mig hvor hjernedødt indviklet det er at designe en CVT.
  Hvilken vinkel skal remmen have? Hvad formel bruger man til at beregne hvor hård trykfjeder skal være?
  Hvordan udregner man den bedst mulige rem størrelse?
  Hvad er det der får varioen til at variere i trin med farten stiger? rullerne bliver jo slynget ud med samme omdrejningstal hele vejen, centrifugalkraften der får varioen til at variere er altså konstant. Hvordan kan det så være at den stiger i gear når farten stiger?
  Svaret på det spørgsmål fik mig til at tænke raketvidenskab er nemmere...

  Jeg så også en fransk test af mhr overrange cvt på en yamaha booster, og det gav flere ulemper end fordele. Måske fordi det kun skal bruges til malossiu hyper racing setups som mhr jo er en forkortelse for.

  Men ja short story long.
  Jeg ved godt det ikke er svaret på det du spørger om, men måske er det svaret på det spørgsmål du burde stille smiley
  Ya ma ha = ska ma ha smiley smiley


x