{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
306 visninger | Oprettet:

Rengøring og desinfektion af ventilationssystemets luftkanaler {{forumTopicSubject}}

For at luften i rummet ikke kun skal være frisk, men også ren, er det nødvendigt med jævne mellemrum at udføre air duct cleaning - https://ozonservices.com/. Dette giver dig mulighed for at forbedre mikroklimaet i en lejlighed eller kontor og beskytte folk mod mulige vira og bakterier og genstande mod overdreven fugt, svamp og skimmelsvamp. Derudover giver rengøring systemet mulighed for at fungere mere produktivt uden nedbrud gennem hele dets levetid.
Farer ved snavset ventilation
Luftkonditioneringskanaler har en tendens til at blive dækket af fedt og støv under brug. I kombination med den akkumulerende kondens dannes der et permanent lag af snavs på deres vægge. Det kan skjule forskellige vira og parasitter, så det er vigtigt at fjerne det regelmæssigt.
De patogene organismer, der akkumuleres i denne plak, har en negativ effekt på mennesker i rummet. Denne indflydelse mærkes især, hvis klimaanlægget er installeret i en beboelseslejlighed eller på et sted med permanent arbejde. Ved at indånde dårligt renset eller endda forurenet luft kan en person føle sig dårlig, begynde at føle sig svag, og han kan have hovedpine. Men det er stadig relativt små konsekvenser i forhold til de sygdomme, der kan opfanges.
Verdenssundhedsorganisationen rapporterer, at i bygninger med ubehandlet ventilation er luften meget mere snavset end udenfor: den kan være 6 gange mere forurenet, desuden er den 10 gange mere giftig end atmosfæren udenfor.
Det er endnu farligere at efterlade snavs i ventilationskanalerne, der tilhører en medicinsk institution eller en virksomhed relateret til menneskelig ernæring. I dette tilfælde tilføjes risikoen for indtrængning af mikrober på værktøj og udstyr. Derefter vil mikroorganismer begynde at formere sig aktivt , hvilket vil føre til uhygiejniske forhold og annullere alle bestræbelser på at opretholde renlighed.
Udover bakterier og sygdomme er der en anden fare. Store mængder støv er en ideel kilde til brand. En enkelt gnist eller fokuseret sollys er nok til at starte en brand. Selvom dette ikke fører til brand, vil folks hjem eller kontorer være fyldt med kvælende, skarp røg.
Da snavset ventilation medfører mange farer og skader, er alle operationer i forbindelse med dens rengøring reguleret af lovgivning. En sådan desinfektion skal udføres af specialister, der anvender det nødvendige værktøj og rengøringsmidler.
Tegn på snavs i ventilationskanaler
Nogle tegn indikerer, at det er tid til at desinficere ventilationsanlægget. De er nemme at lægge mærke til ved blot at se på ventilationsgrillen og være opmærksom på lejlighedens eller andet rums tilstand:
et lag af støv og spindelvæv er tydeligt synligt på grillen;
selv efter meget kort tid efter rengøring er der allerede dannet et lag af støv og snavs på gulvet;
lejligheden bliver meget mere indelukket end før, og luften har en ubehagelig lugt.
Hvis mindst et af disse tegn viser sig, bør du overveje at rense ventilationen så hurtigt som muligt. Desværre er det få lejere, der gør dette i tide: Ved at gå ind i næsten enhver lejlighed eller institution kan du finde næsten alle tegn på forurening af ventilationskonstruktioner.
Typer af forurening
Ventilation er et sted med øget ophobning af partikler af forskellige typer snavs. Her er de vigtigste:
Byggeforurening. De opstår på grund af bygherrers fejl ved installation af kanaler. Som et resultat er der partikler af støv, maling, cement og endda snavs i ventilationen.
Snavs og støvaflejringer. Mikropartikler af sod, støv, snavs og andre stoffer kommer ind på væggene i luftkanalerne fra den omgivende luft.
Bakteriel forurening. De optræder i eksisterende aflejringer af andre typer. Når der udvikles snavs inde i det, formerer svampe, skimmelsvamp, vira, bakterier, støvmider og kakerlakker sig hurtigt.
Kropsfedt. De optræder mest aktivt i ventilationskanalerne i offentlige cateringvirksomheder, selvom der er nok af dem i andre typer strukturer. Det er også en fremragende yngleplads for forskellige patogener.
Nødvendigt udstyr
For at slippe af med alle aflejringer på ventilationens indre vægge skal du bruge specielle enheder. Der er mange af dem:
enheder med børster, der opererer på et pneumatisk drev;
vakuum apparater;
industrielle støvsugere;
anordninger til rensning af filter;
tørisblastere;
sprøjter og udstyr til kemisk rensning.
Specialister i rengøring og desinfektion af ventilationsanlæg har normalt et komplet sæt udstyr, der både gør det muligt at klare fjernelse af snavs og at desinficere kanalerne efterfølgende.
En af de almindeligt anvendte rengøringsapparater er en støvsuger. Den er i stand til at suge snavs ind og skabe et højt undertryk. Det er bedst brugt i langdistance strukturer, hvor en kraftig luftstrøm er påkrævet for at fjerne alle aflejringer. Derudover er vakuumenhederne udstyret med filtre til at tilbageholde selv de mindste partikler af støv og snavs.
Til mekanisk rengøring anvendes børstemaskiner. Det bedste af det hele er, at de renser støv og snavs af, men de er mindre effektive mod fedtaflejringer, da bunken hurtigt tilstoppes. Disse maskiner er roterende børster på en bevægelig platform. Dette design er i stand til at arbejde i ventilation af enhver diameter og form.
Ved rengøring af ventilation i bygninger med flere etager anvendes ofte en anden type anordning - fleksible skakter. Ved hjælp af dem kan du rense selv de mest utilgængelige steder: forskellige ventiler og gitre, grenrør og grene af hovedkanalerne. Nogle af dem fastgøres til kilder til rotation, såsom en skruetrækker eller boremaskine. Længden af ??en sådan aksel med en hydraulisk motor kan nå 40 meter. Nogle gange medfølger en desinfektionssprøjtedyse.
Den mest moderne rengøringsmetode er blæsning. I dette tilfælde bruges en blaster - en enhed med en spray, der tilfører tøris under højt tryk ind i ventilationskanalerne. Denne proces ligner sandblæsning. Dens resultat er kendetegnet ved en skånsom tilgang til det indre af ventilationen og en høj grad af rengøring.
Desinfektionsmetoder
For at rense ventilationen skal du beslutte, hvad du skal bruge i processen. Der er mange værktøjer og enheder, men nogle af dem har deres egne begrænsninger.
Før du påbegynder desinfektion, bør du visuelt inspicere systemet og forstå, hvor forurenet det er, og hvilken type snavs der er fremherskende. Dette vil hjælpe dig med at finde den mest passende metode. Der er to hovedmåder at desinficere på:
Mekanisk - omfatter rengøring med vakuumanordninger, børstemaskiner, blæsning med luft under tryk. Herved fjernes det øverste lag af snavs, der har samlet sig over lang tid, og man kan vurdere graden af ??skimmel- eller svampeinfektion, se om der bor insekter i ventilationen. Derudover kan du ved at sende partikler af snavs til laboratoriet undersøge tilstedeværelsen af ??patogene bakterier og vira i det.
Kemisk - med det bruges kemiske reagenser til at desinficere ventilationssystemets luftkanaler, opdele snavset, der er akkumuleret på væggene, og beskytte ventilationskanalerne mod dets yderligere sedimentering. Efter afslutningen af ??proceduren vaskes stofferne af og tages ud. Denne metode er ret effektiv, men ikke egnet til enhver bygning. For eksempel er det forbudt at bruge det i medicinske institutioner, skoler og børnehaver.
Ud over disse mest almindelige rengøringstyper er der andre. For eksempel anses muligheden for at bruge tøriskrystaller som en af ??de sikreste og mest miljøvenlige. For at rense ventilationen kan du desuden behandle dens indre overflade med en kold tåge. Dette bruger en generator, og resultaterne af en sådan procedure er også ret imponerende. Luftkanalerne desinficeres, og alle svampe, parasitter og bakterier dør indeni. Som et resultat bliver indeluften renset, og atmosfæren i lejligheden eller kontoret bliver sundere. Desinfektion skal udføres regelmæssigt. Dette er foreskrevet af både sanitære normer og de elementære instinkter for selvopretholdelse.
Beskrivelse af arbejdsprocessen
Der foretages besigtigelse af det forurenede område inden rengøring. Denne procedure er nødvendig for at vurdere systemets tilstand og vælge den mest passende rengøringsmetode. I dette tilfælde er det muligt ikke kun at vurdere visuelt på gammeldags måde, men også at bruge innovative metoder: specialudstyr til videodiagnostik og teleinspektion. Det er et miniaturekamera, der kan trænge igennem selv svært tilgængelige steder.
Ved hjælp af dem kan du få fotografier og videomaterialer i høj kvalitet fra forureningsstedet. Afhængigt af det ønskede resultat og størrelsen af ??kanalen bruges forskellige typer udstyr: flydende, gennemskydende, selvkørende, bærbar.
Hvis der før påbegyndelse af arbejdet blev taget vaske (prøver af muddermasser), så er det muligt på forhånd at vurdere, om fuldstændig desinfektion er nødvendig eller konventionel mekanisk rengøring er tilstrækkelig. Der er dog områder, der alligevel skal desinficeres. Disse omfatter luger, gitre og blæserblade inkluderet i klimaanlægget.
På baggrund af resultaterne af analysen af ??prøverne vil det være muligt at bestemme, hvilke aktiviteter der vil indgå i den integrerede rengøring, og hvor meget det vil koste. Før arbejdet påbegyndes, udarbejdes et skøn, som angiver en komplet liste over tjenester med deres omkostninger. I processen bliver alle handlinger dokumenteret, og kunden kan modtage disse papirer fra virksomheden efter rengøring. Hvis der findes skadelige mikroorganismer i prøverne, vil det også være nødvendigt at desinficere hele systemet, inklusive luftkanalerne. Da mange forskrifter skal følges, kræves der en særlig tilladelse for at udføre arbejdet. Den fås hos alle rengøringsfirmaer.
Moderne rengøringsmetoder giver dig mulighed for at fjerne selv den sværeste forurening uden at demontere luftkanalerne. Disse metoder sammenligner sig positivt med de gamle, hvor det var nødvendigt at udskifte ventilationssystemet med et nyt. Dette sparer penge og forstyrrer ikke folk, der arbejder eller bor i bygningen. Rutinemæssig rengøring af ventilationskanaler forbedrer driften af ??ventilationssystemet og har en positiv effekt på lokalernes indeklima.  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Rengøring og desinfektion af ventilationssystemets luftkanaler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x