Pas på dig selv med en ordentlig styrthjelm

Pas på dig selv med en ordentlig styrthjelm

8. jul 2018

Det er skønt at køre på scooter. Rigtig mange af dem, som er de heldige ejere af en scooter, vil fortælle dig netop det. Det skyldes de mange gode ting, som er ved en scooter. For eksempel er scooteren den perfekte blanding mellem en cykel og en motorcykel.

Med en scooter kan du nemlig køre hurtigt og uden at skulle trampe i pedalerne. Men du er ikke nødt til at bide skeer med vejenes store drenge – nemlig bilerne – og dermed kan du slappe mere af og bare nyde din køretur. Der er altså god grund til at købe en scooter, hvis det er noget, som du går rundt og overvejer.


Risici ved at køre på scooter

Desværre er det jo sådan, at trafikken ikke er helt ufarlig. Det gælder sådan set lige meget, om man er en fodgænger, cyklist, buschauffør eller kører på en scooter.

For der kan ske uheld, særligt når mange mennesker skal deles om meget lidt plads, som det ofte er tilfældet på vejene. Nogle gange er det mindre styrt og sammenstød, som der er tale om. Men andre gange kan det være mere alvorligt, og det er tragisk for alle involverede.


Beskyt hovedet med en styrthjelm

En af de mest klassiske, effektive og kendte måder at beskytte sig i forbindelse med uheld er en styrthjelm. En styrthjelm indkapsler hovedet og beskytter det dermed imod slag, stød og knæk. Og det er vigtigt, for hovedet er et af de skrøbeligste og mest vigtige steder på kroppen.

Når du kører på scooter, kan du virkelig befinde dig midt i orkanens øje på nogle tæt trafikerede veje. Derfor er du også mere udsat, og det er enormt vigtigt, at du får en ordentlig hjelm. Derfor kan du med fordel investere i en motorcykel hjelm, som er mere dækkende og effektive end de fleste andre typer af hjelme.


Køb hjelme til hele familien

Selvom det kun er dig, der kører på din scooter, så er resten af din familie sikkert tit af sted på cyklen eller lignede transportmidler. Det er derfor vigtigt, at du ikke kun køber en styrthjelm til dig selv, men også til dem.

Er deres køretøjer ikke motordrevne er det måske lige i overkanten med en motorcykel hjelm. Her kan en almindelig cykelhjelm sagtens gøre udslaget og virke effektivt imod skader. Du kan eventuelt prøve de nye varianter, som puster sig op, hvis uheldet er ude.


God kørsel er det bedste forsvar

Det lyder plat og gennemtæsket, men det er nu engang sandheden. For det er sådan, at fornuftig og ordentlig kørsel er den absolut bedste metode til at undgå sammenstød, uheld og skader.

Der er mange måder at køre ordentligt på. For eksempel er det enormt vigtigt at orientere sig og give signal, så ens medbilister hele tiden ved, hvor man er henne. Derudover er det enormt vigtigt ikke at køre, hvis man er træt, påvirket eller har tankerne et andet sted.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x