Forbered dig på Black Friday

Forbered dig på Black Friday

24. jul 2019
Black Friday er blevet mere og mere populært og mere og mere hypet. Dagen betragtes ofte som begyndelsen på julehandlen. Black Friday er i USA fredagen efter Thanksgiving, som er den fjerde torsdag i november. Siden 2005 har Black Friday været den travleste indkøbsdag i USA. Før 1961 begyndte man at bruge navnet Black Friday i Philadelphia, hvor navnet er fra. Det var først i 1975, at navnet spredte sig. Dengang beskrev navnet den voldsomme trafik af fodgængere og biler, der var dagen efter Thanksgiving. Senere forklarede detailhandlere, at de nærmest ikke tjente penge fra januar til november, og deraf navnet, da Black Friday var vendepunktet. 

Black Fridays danske historie
Selvom betegnelsen Black Friday har eksisteret siden 1961 og er kendt for at være en stor indkøbsdag i USA siden 2005, var det først i 2013 at nogle af de danske webshops valgte at anvende Black Friday i Danmark. Dette var starten for Black Friday i Danmark, hvor flere og flere valgte at tage dagen til sig og promovere for gode tilbud året samt årene efter. 

I 2014 blev der i Danmark på Black Friday udført 4,5 millioner dankorttransaktioner, som er det højeste antal dankorttransaktioner på en dag. Året efter - i 2015 - fik Black Friday sit helt store gennembrud i Danmark. Måler man på omsætningen gennem Dankortet på en enkeltstående dag slog Danmark rekorden for den største handelsdag nogensinde i dansk historie Black Friday 2015. 


Kan det betale sig at handle på Black Friday?
Der går mange rygter om, at tilbuddene på Black Friday i virkeligheden ikke er tilbud. I USA, for eksempel, kan butikker finde på at sætte prisen op for diverse varer dage, uger eller måneder før, så forbrugerne får et indblik af, hvor dyr en vare det er. I virkeligheden er varen billigere, men når varen sættes ned, vil virksomheden tjene flere penge, da det minder om en normal salgspris, og snyder dermed du godtroende forbrugere. 

Inden du går på jagt efter de gode tilbud, skal du dermed være opmærksom på, hvad varen koster andre steder. Gør dermed en grundig undersøgelse inden, du måske bliver snydt. 

Det er dog slet ikke alle steder, der snyder med tilbud. Ofte er det også tilbud, der er at finde flere gange om året, når diverse kollektioner for eksempel skal udskiftes. 


Ting du kan overveje at anskaffe dig Black Friday
Står du og mangler en del praktiske ting, eller julegaven eller andet, så kan det være fornuftigt nok at handle dette Black Friday. Produkter vi bruger i dagligdagen kan tit findes på tilbud - vær dog igen opmærksom på, hvad din pris er for produktet de forskellige steder. 

På nettet kan du hurtigt få et overblik over, hvad prisen er på de ting, du ønsker at anskaffe dig Black Friday. Herved kan du beslutte dig for, om varen er det værd eller ej. 

Går du ud i byen for at handle Black Friday, kan det også anbefales at være klar over, hvilke varer, der skal handles, inden du starter din shoppingtur - ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x