Flere scootere skiftes ud med elcykler

Flere scootere skiftes ud med elcykler

21. okt 2018

I Danmark bryster vi os med, at vi faktisk cykler rigtig meget. Flere tusinde danskere sætter sig dagligt op på jernhesten for at komme på arbejde, i skole eller sågar bare ud at handle, og selvom nogen måske ville mene, det er en byrde at skulle cykle rundt, er langt de fleste af de cyklende danskere faktisk ganske tilfredse med, at de må cykle rundt.

Men for rigtig mange er det dog også stadig en belastning, at de er nødt til at cykle rundt, og det betyder samtidig, at mange er tilbøjelige til at vælge en motordreven scooter eller knallert som alternativ – hvilket er til stor ærgrelse for både det offentlige og den danske folkesundhed. Men i dagens Danmark er der faktisk hjælp at hente, hvis man ikke synes, den traditionelle cykel virker så spændende. Og i artiklen her kigger vi på, hvordan man kan få glæde af en mere moderne jernhest og tilmed få lidt ekstra motion i hverdagen.

Slip for de værste anstrengelser med en elcykel

Svaret på de bønner, der i mange år har været i relation til den hårde cykeltur, er kommet. Og løsningen består i en kombination mellem en traditionel cykel og en eldreven motor. For med ny udvikling på området har man nemlig formået at få skabt en cykel, der hjælper sin passager, når det er hårdest. Elmotoren trækker nemlig med, når belastningen bliver for stor, og på den måde slipper man altså for at svede og de ubehagelige svedplamager, man måske har tilbøjelighed til at få i forbindelse med en cykeltur.

I dag kan man få flere forskellige elcykler alt efter behov og kondition, og man kan sågar få en elcykel, der faktisk mere eller mindre tager hele trækbyrden. Selvfølgelig skal man ikke som ung mand eller kvinde vælge en elcykel, der trækker hele læsset, men hvis man har besvær med at komme rundt på grund af svage led eller alderdom, er det en genial løsning, der gør, at man kan fortsætte med at cykle mange flere år, end man måske kunne tidligere.

Elcyklen vinder popularitet i storbyerne

Det er især i storbyerne såsom Aarhus, Aalborg og København, at elcyklerne vinder popularitet. For her er behovet så eminent, at man faktisk ikke kan undvære en god cykel – og så er terrænet så kuperet de fleste steder, at det faktisk ikke er helt let at køre rundt. Og så er det svært for den ældre eller den, der ikke vil svede voldsomt, at komme frem og tilbage.

I flere større byer har man da også valgt at reklamere med elcyklen som alternativ til alle andre transportformer, og faktisk er den blevet så genial et koncept, at man tilmed har bygget opladningsstationer, således at den cyklende kan oplade sin cykel, når han eller hun er på arbejde, i skole eller på biblioteket.

Én ting er i hvert fald sikker. Og det er, at elcyklen er kommet for at blive – og mon ikke vi ser en udvikling i den forbindelse i fremtiden.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x