{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Skyteam Monkey Z 50 J [Tidl. scooter] 2003

2.252 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen scooter er oprettet og stemt ind. Opret din egen scooter

Bullshit T
Mand | 54 år | Oprettet: 3. aug 2005


Skyteam Monkey Z 50 J

Årgang:
2003
Motor:
Standart neddroslet 50cc 4 takt Motor mærket Skyteam
Luft kølet med topventiler.
40 Kmt Ca.
CDI kan bruges fra PGO Trex.
Hestekræfter
1,2 Ned droslet.
Fælge
8 Tommer Standart Stål fælge.
Dæk
Yam Yam Kina Dæk Standart Knopdæk
Styling
Bule i tanken. Og benz i den.
+ 85Kg på sædet.
Ekstra tilbehør
Luft i Dækkene.
Bemærkninger
Den var åbenbart en 45knallert.
Sådan noget for mand jo bestemt ikke afvide. Af sælger der solgte den. ??

Speedometer drev Defekt.!
Mangler Speedometer + Kabel.!
Mangler Position lygte." Lille Pære" i For Lygte.!
Mangler stop lys.!
Elstart virker ikke.!
Gaffa til forstærkninger af skærmene,! De er jo i Plastik. Som en scooter er 100% lavet af.!
Gaffa på sædet. Grundet Små revner i betræket.
En Lille Bule i tanken.!
Men når mand taler Knallert fra 2004. er den yderst pæn og velholdt af sin alder.! -
Når Børn Har Raget i alt som kan skrues på.
Men den køre godt. og starten Utroligt Nemt.

Monkey er en af de store tidløse klassikere, som har fans, klubber og hjemmesider over stort set hele verden. Skyteam Monkey var en af de første modeller der blev produceret, og den har kun ændret sig marginalt siden. Mest markant er blinklygter, baglygte og støtteben. Derudover er der også en model ved navn Skyteam Gorilla, som har et andet sæde og en 8,5l. tank, men ellers er identisk med monkeyen. Der er flere andre fabrikker der også laver kopier af Honda Monkey, men Skyteam laver nok den kvalitetetsmæssigt absolut bedste. Overraskende er Monkey'ens lille størrelse ikke et problem komfortmæssigt. Faktisk sidder man bedre på den end på flere større knallerter - også hvis man er over 1.80. Et vidnesbyrd er den næsten legendariske tur fra Helsinki til Gibralter (ca. 3500km. på to uger) på Skyteam Monkey, som tre finner kørte i 2006 (http://www.deathmonkey.org/ ).

Motoren er den kendte solide 49ccm Honda kopi, og gearet er ligeledes den gode gamle 4-trins manuelle gearkasse. Den er som udgangspunkt designet til at køre op til næsten 90km/t i 125ccm udgave, men monteret med 49ccm motor og neddroslet til lille knallert, har den masser af overskud i forbindelse med bremser, køreegenskaber, stivhed m.v. Stellet er et enkelt-rørsstel med påboltet svingarm, teleskopgaffel, tank og sæde. Det giver en åben konstruktion med et temmelig chopper-agtigt præg. Omvendt giver det også mange muligheder for snavs at sætte sig, hvorfor det betaler sig med regelmæssig pleje. Men det er jo netop en stor del af charmen at pudse crom og lak, så det skinner om kap med solen.

Historisk begynder fortællingen om Monkey i 1961 i Hondas 'Tama Tech' forlystelsespark i Japan. Intoduceret som en forlystelse, blev den hurtigt en af de mest populære forlystelser i parken. Den havde rødt stel, hvid tank, bittesmå 5” hjul. og en hidsig 50ccm motor. De der kørte den havde en lidt abe-agtig holdning, og derfor fik den navnet Monkey. Med sit legetøjsagtige udseende, friske design og kompakte fremtoning blev den populær i praktisk taget alle aldersgrupper. Derfor valgte Honda at tilpasse Z100 (parkudgaven) til offentlig vej med navnet CZ100. De første modeller i Japan blev markedsført som Z50M Monkey. De havde nedfoldelige styr og aftageligt sæde, så de let kunne lægges i bagagerummet på en almindelig bil.

I 1969 kom Z50Z, som kun blev solgt i Japan. En udmærkede sig bl.a. ved at have aftagelig forgaffel, igen for at gøre det nemmere at have den med i bilen, campingvognen eller endog båden. A-serien introduceredes også i 1969, og det var den der blev solgt til Europa (Monkey) og USA (Minitrail). I første omgang var især Minitrail'en beregnet til offroad kørsel, og havde derfor ingen lys. Denne udgave kaldtes K0, og næsten hvert år efterfølgende kom der opdaterede modeller som så hed K1, K2, K3 osv. Der blev også lavet en QA50, som var specifikt designet til offroad kørsel og som havde sin egen unikke motor. Denne blev kun produceret i 5 år frem til 1975.

I 1973 kom Z50J , som med få ændringer blev produceret i årene efter. De mest markante ændringer blev markeret med nye betegnelser som Z50J-I, Z50J-II og endelig Z50J-III, som adskilte sig ved en større tank og sæde. Da den så anderledes ud fik den sit eget navn: Gorilla. Monkey blev produceret helt frem til 1999, hvor Hondas patenter udløb. Produktionsrettighederne blev solgt til Jincheng, og trods Monkey'ens popularitet, indstillede Honda produktionen i 1999. Dog betingede de sig at producere et lille antal hvert år, som bliver solgt til samlere især i Japan. Jinchengs produktion begyndte i 2001. Imidlertid var der mange kvalitetsproblemer, som dog løbende blevet forbedret.

Et par år senere besluttede Skyteam at lave kopier af Monkey og Gorilla i ordentlig kvalitet, og i 2004 kom de første Skyteam Monkey til Danmark. Kvaliteten var langt bedre en de fleste andre kinesiske producenter, men dog ikke helt oppe på Hondas niveau. Dette ses dog mest på overfladebehandlingen, som med tiden kan få lidt rust, hvad man dog med rimelig lethed kan vedligeholde sig ud af. Den mekaniske kvalitet er til gengæld rigtig god og der er sjældent problemer med Skyteam Monkey eller Gorilla.

SOLGT
Kommentér på:
Skyteam Monkey Z 50 J
Annonce