{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Skyteam Dax. 50cc, OGSÅ lovlig. [Tidl. scooter] 2005

4.022 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen scooter er oprettet og stemt ind. Opret din egen scooter

Bullshit T
Mand | 53 år | Oprettet: 3. aug 2005


Skyteam Dax. 50cc, OGSÅ lovlig.

Årgang:
2005
Motor:
4Gear med manuel kobling.

El start og kickstart. ned droslet

CDI box kan bruges fra PGO Trex.
Hestekræfter
1,2-Hk
Fælge
10 tommer stål Splid Fælg Som på Vespa,
Dæk
Fordæk 100*90*10

Bagdæk 130*70*10

Max brede Hjul der kan sidde i standart gaflerne.!
"Scooter Dæk".! Samme som på hot-50
Styling
Scooter PGO-HOT 50 Dæk
Både for og bag.
Ekstra tilbehør
2bar Luft i Dækkene.
Bemærkninger
Jeg søger et standart spolemeter til denne Kina Dax. Det er med max 70Km/t på Nålen.
Denne her dax. Den er inden den blev malet. Behandlet med zink. Som gør at den ikke bare ruster. stel og hjul er behandlet med zink....
Alle plumper er igen sat i så den køre det som er lovligt i Dk.
( Skyteam Skymax er den sidste nye udvikling af den kendte Skyteam Dax, som er en kopi af den hæderkronede Honda Dax. Skymax har fået udvidet tanken fra 2,4 liter til 5,5 liter, samt fået et lidt kraftigere stel. Motoren er stadig den kendte solide 49ccm Honda kopi, ligesom gearkassen i såvel automatversion som manuel, er den samme.

Stellet er bygget op som en selvbærende ramme af formpressede plader, som gemmer tank, batteri og elektronik godt af vejen og godt beskyttet. Den fremstår som en middelstørrelse knallert som man sidder godt på uanset sin størrelse, og det lange sæde er blødt og behageligt. Den kører godt og stabilt, og designet har gennem mange år på vejene bevist sit værd som en god og velkørende konstruktion.

Dax/Skymax er historisk set en kopi af den klassiske Honda Dax. Oprindelig blev Dax'en udviklet i 1968, i et forsøg på at lave en større udgave af Honda Monkey, som kunne bære 2 personer. Motoren var på 70ccm for at tilgodese ønsket om mere kraft. I 1969 blev den første Dax officielt lanceret. Denne første serie blev bl.a. produceret med aftagelig forgafffel, og hed dengang Honda ”Dax” ST70Z. Navnet Dax blev givet den fordi stellet i profil kan minde om den tyske 'Dachshund' – på dansk bedre kendt som gravhund. ST70Z var udstyret med en semiautomatisk 3-trinsgearkasse, og kom i to versioner; type 1 beregnet til vejkørsel, type 2 beregnet som et mere allround køretøj. Forskellen bestod mest i udstødningen var højere og skærmene var ikke så store på type 2.

Til det amerikanske marked blev der produceret lidt anderledes udgaver, og disse hed CT70. De var mere beregnet til at køre udenfor vejene, og havde ikke aftagelig forgaffel eller blinklys, men havde til gengæld ekstra skjolde under motor og omkring tændrør til beskyttelse ved offroadkørsel. I 1970 blev der yderligere lanceret en CT70H med 4-trins manuel gearkasse.

Til det europæiske marked var det sværere at lave knallerter. Dette skyldtes de mange forskellige lovgivninger i de forskellige lande, og de første europæiske Dax'er kom på markedet i 1970 i to udgaver; 70ccm og 50ccm; i mange lande gik grænsen mellem knallert og MC også dengang ved 50ccm. Dax'erne til de forskellige lande havde flere småforskelle, men især 50ccm Daxen til Tyskland havde en række forskelle så som særlige skærme, opadgående udstødning, større forlygte og firkantet speedomenter. Denne version hed ST50G – G for Germany.

Udover den normale produktion lavede Honda også en Special Edition, ved navn White Dax eller Lady Dax; lakeret i keramisk hvid og med hvid/sort/grønne decals samt et specialsæde med grønblomstret siddeflade.

I 1972 standardiserede Honda modellinierne noget, og holdt kun fast i den særlige tyske model, udover standardmodellen. Hastigheden var af hensyn til lovgivningen begrænset til 45km/t bl.a. ved hjælp af en mindre karburator og en blødere knastaksel. Som en fodnote blev der samme år også lanceret en 90ccm udgave, kaldet ST90, som dog kun blev produceret i tre år, og kun solgt i USA.

Ca. 1979/80 stoppede produktionen af ST50/70 til Europa. Honda introducerede for en kort periode CY50, som dog ikke havde meget lighed med den oprindelige Dax. I USA og i Japan fortsatte produktionen dog, og igennem årtierne var Dax'en blevet bedre og bedre. I 1986 genintroducerede Honda Dax'en i en forbedret udgave. Nu havde den b.la. fået 12V el-anlæg, kuglelejer i knastakslen, hydraulisk forgaffel og krombagskærm med stænkklap. 70ccm versionen solgtes kun i Frankrig, resten af Europa fik 50ccm..

I 1991kom en ny generation på markedet, og den blev udskiftet igen i 1996. AB23, som de sidste generationer blev kaldt, blev produceret af Honda helt frem til 1999, hvor Hondas patenter udløb. Produktionsrettighederne blev solgt til kinesiske Jincheng, og trods Dax'ens popularitet, indstillede Honda produktionen i 1999. Dog betingede de sig at producere et lille antal hvert år, som bliver solgt til samlere især i Japan. Jinchengs produktion begyndte i 2001, og var næsten identisk med Hondas sidste model. Imidlertid var der mange kvalitetsproblemer, men de er løbende blevet forbedret.

Et par år senere besluttede Skyteam at lave kopier af Dax'en i bedre kvalitet, og i 2004 kom de første Skyteam Dax til Danmark. Kvaliteten var maraknt bedre en de fleste andre kinesiske producenters, men dog ikke helt oppe på Hondas niveau. Dette ses dog mest på overfladebehandlingen, som med tiden kan ruste, hvad man dog med rimelig lethed kan vedligeholde sig ud af. Den mekaniske kvalitet er til gengæld rigtig god og der er sjældent problemer med Skyteams Dax'er eller Skymax'er.


Da jeg købte den var den blå og meget rusten.
nu er stel først zink behandlet. så det ikke ruster igen også indvendig i stel.
men udstødning og dæmper + bagebærer er stadig rusten. ellers er alt rust væk og kommer ikke igen.


Byttet den 14/1-2015
Til suzuki k50. 1976.
Desværre
Kommentér på:
Skyteam Dax. 50cc, OGSÅ lovlig.
Annonce