{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Kreidler Florett, Renn Sport 'RS'. 1976

10.291 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen scooter er oprettet og stemt ind. Opret din egen scooter

Kreidler Florett, Renn Sport 'RS'.

Årgang:
1976
Motor:
3 gear, udvendigt skifte.
2,9 hk cylinder (15.73-85), som desværre er filet i indsugning.
10mm Bing.
Lovlig gearing (11/36)

Den filede indsugning har desværre medført at maskinen ikke kan holde tomgangen når den er varm..

Jeg leder derfor efter en intakt, i orden cylinder i størrelsen 2-4hk. Gerne et komplet sæt.

Hestekræfter
Jeg vil gætte på ca. 2.
Den kører ca. 40km/t, men kan godt pines op på omkring 50, så tager den dog liiige lovligt mange omdrejninger til min smag, hehe.

Fælge
Originale 17", 160mm Leleu bremsenav, det er altså kun 1mm mindre, end tromlerne på en VW Golf 2. ;)
Jeg har desværre været nød til at lakere fælgene pga. rust.
Dæk
Sådan nogle sorte gummi nogen. Snak lige om et nytteløst punkt at skulle udfyldem hehe.

Styling
Jaaa, på sådan en maskine er der ikke noget der hedder styling, original er vejen frem. Patina, til gengæld, er der nok af! Hehe.

Ekstra tilbehør
Den originale rem, som sidder på den originale baggagebærer, som er godt rusten. Baggagebæren som sidder på maskinen nu, er ikke til denne model. Jeg leder efter en original baggagebære, imidlertid bliver der nok bare monteret en sportsbøjle.
Bemærkninger
Maskinen er hentet i Bramming, en køretur på små 550km retur, fra min bopæl. Maskinen er i sin tid købt hos stæchman i Kolding, ejeren brugte den ikke meget, men til gengæld året rundt, både vinter og sommer. Der udover har den været opbevaret i en fugtig kælder. Den blev solgt til en herre i Bramming, som ville sætte den i stand, men han nåede aldrig så langt. Jeg har så hentet den hos ham. Jeg er altså 3. ejer af maskinen, og den har i øvrigt kun kørt omkring 4000km.

Knallerten var grundet vinterkørsel og dårlig opbevaring, ret hårdt angrebet af rust da jeg hentede den, jeg har så gået og puslet lidt omkring den, den sidste måneds tid, og jeg synes selv resultatet er præsentabelt. Med tiden, når jeg har anskaffet nogle pæne chrome dele, så skal den total istandsættes.

Det er den sidste udgave af den "klassiske" RS, inden den nyere "RMC" type, overtog markedet i 77. Denne model har samme forlygte, lygteholdere, og gaffel manchetter som RMC.

Der er en smule debat vedrørende betegnelsen RS på en "knallert". Det menes at denne betegnelse eksklusivt tilhører motorcyklerne. Men, vi har altså en blæserkølet model fra 73-74, som bærer "RS" symbolerne på tanken fra fabrikken, vi har en luftkølet model fra 75, som bærer symbolerne på tanken fra fabrikken, og vi har denne, også luftkølede model, alle med rs symboler, og alle solgt oprindeligt som knallert. Så, helt eksklusivt kan det jo altså ikke være.

Hvis du ligger inde med nogen gode chrome dele uden rust, som passer til denne model, så giv endelig et kald. Og kender du en som kan lave en lille bule i en tank, på en måde så tanken kan forchromes med et pænt resultat, bagefter, så giv også et kald!


Tak for kigget, smid endelig en stemme, og en kommentar. :)
Kommentér på:
Kreidler Florett, Renn Sport 'RS'.
Annonce