{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Adskillelse/ samling af Puch-kobling

19.753 visninger | Oprettet:

Efter en del henvendelser om hvordan man adskiller/ samler en kobling på 2/3/4 gear Puch-motor, har jeg lavet en lille "Guide" om hvordan det gøres.

1. Låsering
2. Udrykkerleje
3. Møtrik
4. Fjederskive
5. Fjederholder
6. Koblingsfjeder
7. Fjederskål
8. Koblingsplade uden belægning
9. Koblingsplade med belægning
10. Koblingsplade uden belægning
11. Koblingsplade med belægning
12. Koblingsnav
13. Påløbsskive
14. Koblingstromle
15. Lejebøsning
16. Påløbsskive

BEMÆRK at fjederskålen (7) skal ligge HELT ned på den øverste/yderste koblingsplade (8 og 10) Ellers får udrykkerlejet (2) alt for stor spillerum, når Fjederholder og Koblingsfjeder (5 og 6) bliver spændt sammen af møtrikken (3) Med det resultat at motoren IKKE kan koble ud.
Husk også at hvis der er den MINDSTE modstand i udrykkerlejet (2) når det drejes rundt, så skal det udskiftes.
Er koblingstromlen (14) fyldt med hakker i indfaldene til koblingspladerne (8-11) SKAL den udskiftes, da men ellers vil få en kobling der "hugger" når der kobles til.
INDEN man begynder at montere påløbsskive (16) Lejebøsning (15) og koblingstromle (14) på krumtapakslen, SKAL man sikre sig, at man har sat en låsering på krumtapakslen lige efter støttelejet, HVIS man GLEMMER/ UNDLADER denne låsering, så vil påløbsskiven (16) ligge DIREKTE ned på støttelejet på krumtapakslen og medføre lejestøj når motoren køre.

God fornøjelse

HÆKKE
Mand | 42 år | Oprettet: 6. okt 2011


Kommentér på:
Adskillelse/ samling af Puch-kobling
  •   3. jul 2014 Der kan være 2 ting galt.

    1. Den aksel som går ned i koblingsskjoldet, hvorpå koblinsarmen til kablet, er monteret, kan justeres.
    Dvs at hvis man afmontere koblingsarmen, så kan akslen/sneglen drejes rundt.
    Drejes akslen mod højre, så skulle koblingsarmen gerne kunne drejes længere om mod beslaget/holderen, til koblingskablet midt på koblingsskjoldet, når fjeder og koblingsarmen bliver monteret igen.

    2. Hovedet på udrykkerlejet, skal justeres ud ad, dvs at splitten som forhindre at hovedet på udrykkerlejet drejer rundt skal afmonteres, også drejes/skrues hovedet udad, så det passer.

    Start altid med nr1, og hvis det ikke hjælper, så brug nr2


  • Martin L
    Martin L Tilmeldt:
    maj 2009

    Følger: 1
      1. jul 2014 Hvad gør du med udrykkerleje når koblingshus er monteret? Jeg kan ikke dreje koblingsarmen da den rammer udrykkerlejet og derfor ikke kan drejes ret meget

  •   9. okt 2012 Jeg har selv en god bred viden indenfor de gamle knallerter. Tak for det gode album.

  •   8. okt 2012 Mange tak, og du bruger bare løs af billederne. Du skal da også være velkommen med spørgsmål vedr. gamle knallerter osv. Jeg regner også med at der inden længe bliver lagt en guide her ind, om hvordan man skifter lejer og pakdåser i 2/3/4 gear Puch motorer

  •   8. okt 2012 Super fint album. Sådan nogle skal vi have flere af herinde. Er det ok jeg selv bruger billederne på min nye hjemmeside eventuelt?

Annonce