{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Udskift af krumtap og gearkasse 4til 6 trins på senda.

20.875 visninger | Oprettet:

Her er en lille guid som hjælp, til dem som vil begiver sig ud på en ny erfaring med en Derbi senda motor og overvejer at skifte krumtap eller gearkasse i sådan en maskine.

der er sikkert gemt en masse stavefejl sorry.. men jeg har prøvt at forklare det så godt so muligt. håber at der er nogen der for lidt glæde ud af det. ;-)


Første og fremmes skal motoren tappes for alt hvad der hedder motorolie og vand. derefter skal motoren afmonteres og eventuelt rengøres ,for at forhindre at der kommer skidt og snavs ind i selve motoren. Efter det, kan vi så rigtig gå igang med at skilde svinet fra hinanden. vi starter med ,først at afmontere cyllender og stempel, derefter skal studs og membran pilles af. også kan vi gå igang med at tage kickstarter/koblingsdækslet af. "bemærk" at dekslet kan eventuelt drille lidt og kun vil lade sig kunne rykkes en smule udaf, grunden til det vil være at koblingsnaven holder fast i koblingsarmen. =(den pind hvor koblingskablet sidder fast på). en afhjælp vil være, hvis man bare trækker koblingsarmen lidt tilbage sammentidigt med, at man forsigtigt hiver dækslet af. næste trin ,vil være at afmontere selve koblingen og de 2 tandhjul som sidder på krumtappen. koblingen sidder kun fast med få bolte som der bare skal skrues af. for at gøre det lettere for dig selv ,burde du tage den inderste koblingsplade og trækker alle koblingspladerne ud på en gang. når det er gjort for du nok brug for en lige skruetrækker og en luftnøgle. skruetrækkeren skal du bruge til at vibbe låseskiven væk fra møtrikken som holder koblingshuset. luftnøglen skal du så bruge til at skrue møtrikken af med. nu når du allerede er igang med luftnøglen kan du også bruge den til at løsne møtrikken som sidder på krumtappen. og nu er det tid til at finde en lejeaftrækker frem, fordi den for du brug for når du nu skal have tandhjulene af krumtappen. når du har gjort alt det, skal du vende motoren om og tage sving hjulet af ,det kan læt gøre med en passende svinghulsaftrækker, eller ved hjælp af en lille hammer som du bruger til at slå forsigtigt hele vejen rundt på svinghjulet "dette kan tage MEGET lang tid". når svinghjulet endelig er kommet af skal du bare skrue selve tændingen af. så kan du beggynde på at løsne og afmontere alle bolte som holder motoren samlet

Kommentér på:
Udskift af krumtap og gearkasse 4til 6 trins på senda.
Annonce