Honda Sfx (Byttet) Honda Sfx (Byttet) Honda Sfx (Byttet) Honda Sfx (Byttet) Honda Sfx (Byttet)
Mikkel H
Følg
Følger Følg ikke

Mikkel H

Ikke angivet, 32 år, Postnummer ikke angivet
Oprettet: 15. jan 2007
Offline - Senest online: 9. maj 2009 Bruger er på filterliste

Om uddannelsen


På træfagets byggeuddannelse lærer man at arbejde med flere forskellige byggematerialer. Jeg kan, så lære at arbejde med træ, aluminium og til gulve vinyl og kork. Jeg vil så lære hvilke materialer, der er bedst at bruge til en byggeopgave.


Jeg vil så lære at tage stilling til, om hvor godt det passer ind i omgivelserne, det jeg laver. Jeg vil f.eks. lære at arbejde med tagkonstruktioner, vindusrammer og at lægge gulv.


Træfagenes byggeuddannelse varer 3år og 6-11 måneder. Indgangen til det hedder ”Bygge og anlæg”. Uddannelses perioden veksler mellem skole og praktik. Jeg kan så starte på skole eller i praktik. Men for, at jeg skal komme i praktik, skal jeg så have en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver.


Uddannelsen er delt op i et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet varer normalt en 20 uger på teknisk skole, men det kan forlænges op til 60 uger. Hovedforløbet indeholder en række skoleperioder på i alt 30 uger. Resten af tiden er praktik.


Som tømrer lærer man også, at bruge og vedligeholde værktøjer og maskiner. Man lærer, at lave arbejdstegninger, opbygge tømmerkonstruktioner og vurdere materialer og kvalitet.

Tømrer

Som tømrer bliver der arbejdet med nybygning, ombygning eller renovering af ældre byggerier. En del af arbejdet foregår på et værksted. Jeg skal have en god fysik, og skal kunne lide, at arbejde udendørs. Jeg må ikke lide af svimmelhed og højdeskræk.

Som tømrer lægger man gulve, opsætter lofter, tagspær og tagplader. Tømrer udfører også varmeisolering, opstiller skillevægge af træ og pladematerialer samt montering af brædde- og pladebeklædninger. En tømrer indsætter også vinduer, døre osv.

Tømrer arbejder især i forbindelse med opsætning, ombygning og vedligeholdelse af byggerier. Store renoveringsopgaver er også tømrerens arbejde. En del af arbejdet udføres på et værksted eller en byggeplads.

Tømrer kan også arbejde med forskallingsarbejde. Det går ud på, at lave forme til betonstøbning ved bygning af f.eks. broer og havne.

En tømrers gennemsnitsløn ligger på de ca. 160 – 170kr. I timen.

Der er mange tømrer der starter deres egne selvstændige virksomheder. Hvis jeg nu vil starte sådan en virksomhed, så er det mig en fordel, at jeg har nogle års erfaring som tømrer. Jeg skal have skaffet mig et godt kendskab til byggelovgivning, udregning af tilbud, regnskabsføring osv. Ellers kan jeg tage uddannelsen som håndværksmester.

Arbejdet som tømrer kan bestå i, at montere tagspær fra spærfabrikker eller nogle man selv har fremstillet. Man kan montere forskellige vandtætte tagmaterialer på tagfladerne med korrekt udførsel af isolering, undertage, stormsikring og udluftning. Dertil udføre tagsammen-skæringer, kviste og karknapper. Isætte bjælkelag, gulve og lofter i etageadskillelser med viden om lyd, akustik og brandforhold. Opføre inder- og ydervægge med beklædninger og afslutninger, samt montere vinduer, døre og inventar. Jeg kan også få nogle opgaver som handler om udførsel af forskellige trapper, havestuer, carporte, udhuse, betonforskalling, planke-værker og bolværk.

Inden for anlæg, byggeri og installation kan jeg f.eks. prøve, at mure, fuge, vandskure, arbejde med beton og lave forskallinger. Eller jeg prøver at sætte en håndvask eller radiator op samt, at montere tagrender og meget mere.

Inden for træ lærer jeg om træets egenskaber, og om hvordan jeg bearbejder det.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce